Cultural

Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată

Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată, de Cristina Nemerovschi, este un roman care atrage atenția asupra  unei realități despre care foarte  puțini sunt dornici să vorbească, în timp ce și mai puțini sunt dispuși să o recunoască și să o accepte.

Cartea  vorbește despre acei oameni care suferă de tulburări psihice, depresii, de anxietate, atacuri de panică, dar și despre cauzele declanșatoare ale acestor probleme. Romanul este captivant datorită multitudinii de teme pe care le prezintă și asupra cărora se axează, teme precum iubirea, moartea, suferința. Este o călătorie plină de intensitate care necesită  o atenție sporită din parte cititorului, asupra sentimentelor și trăirilor cu care se confruntă personajele. O lectură încărcată de emoții puternice, care te consumă și te schimbă într-un mod neașteptat.

Cartea o are în prim-plan pe Ana, o tânără de 22 de ani care suferă de anxietate, atacuri de panică și agorafobie, motiv pentru care a fost nevoită să se interneze la un sanatoriu, undeva în munți în încercarea de a se face bine. Mai ales că, o dată cu moartea mamei sale,  șocul emoțional pe care tânăra l-a trăit a fost atât de puternic, încât aceasta are probleme în a-și aminti perioada de după deces.

Autoarea o prezintă încă de  la început pe Ana care duce o luptă grea și nesfârșită cu suferința fizică și psihică, aducând-o totodată  în atenția cititorului și pe Ana cea plină de viață, care își dorește să devină o artistă cunoscută și care are o familie frumoasă și iubitoare. Faptul că autoarea face această paralelă îl ajută pe cel care citește să înțeleagă mult mai bine suferința cu care se confruntă personajul. 

Dar pe lângă povestea personajului principal în carte există și poveștile celorlalte personaje care de asemenea se confruntă cu tulburări psihice, precum depresie, bipolaritate, narcisism, borderline, tulburarea obsesiv-compulsivă și diferite psihoze, dar cu toate astea, aceste personaje continuă să își trăiască viața, să se bucure de ea, în ciuda tuturor dificultăților cu care se confruntă, ei învață că sunt învingători. 

Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată este o carte bine structurată, foarte complexă, care vorbește despre o realitate pe care mulți o ignoră, vorbește despre traume care pot fi depășite, devenind totodată în partea a doua a poveștii un thriller captivant care îi va induce în eroare și îi va  ține cu sufletul la gură pe cititori, până aproape de final. Un roman care trebuie citit pentru a fi înțeles  în special de tineri. 

,,Îmi părea rău după zilele mele pierdute și îmi promiteam că de acum înainte voi trăi, orice ar fi. ,,Pentru că zilele noastre nu vor mai fi niciodată. Trăiește-le. Până la capăt.” , îmi scrisese Sagri  pe prima pagină din Diavoli orbi.”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top