Social

Vrem ajutor social, nu muncă!

Este adevărat că munca la ţară nu mai este ce a fost. În zilele noastre, este mai uşor să primeşti ajutor social decât să pui osul la treabă.

Statistici de ultimă oră arată că românilor le este mai comod să primească bani de la stat decât să practice o muncă, care nu necesită neapărat studii.

În zonele rurale, zilierii sunt foarte căutați, iar angajatorii sunt dispuși să plătească chiar și 100 lei pe zi. 

Interviuri realizate de reporterii de la România te iubesc, emisiune difuzată de PRO TV, arată că există mare nevoie de forţă de muncă, nu neapărat calificată.

Conform „România te iubesc”, Ana-Maria Ştirbu, propietar de vie spune: „Am un lot de vie pentru care am căutat cetățeni pe raza comunei care sunt interesați să câștige un ban pentru activitățile agricole. Sunt puține persoane interesate, preferă să stea acasă”.

Potrivit aceleiaşi surse, un localnic spune că aşteaptă „să înflorească iasomia, să îşi scoată patul afară, să se culc eliniștit.”

Text: Teodora-Andreea Prodan şi Alexandra Stoica 

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top