Diverse

VIDEO: Delta Dunării, vedeta Târgului de Turism de la Viena

627x0

O mică localitate din judeţul Tulcea a fost marea surpriză a Târgului de Turism de la Viena. Acest fapt s-a datorat muncii unei echipe de voluntari din Constanţa. Trei tineri au realizat un clip de promovare a unei mici localitaţi din Delta Dunării, material care a stârnit neaşteptat de multe reacţii pozitive printre participanţii la Târgul de Turism  „Ferien Messe“, care a avut loc la Viena, în perioada 15 – 18 ianuarie. Materialul de promovare are, de acum înainte, asigurată prezenţa la toate târgurile de turism care promovează Delta Dunării.

Totul a început în vara lui 2014 când Ştefan Butu, un tânăr constănţean, împreună cu doi prieteni, s-a hotărât să realizeze o peliculă de prezentare a comunei Jurilovca, din judeţul Tulcea.

Ştefan Butu este pasionat de imagine şi îndrăgostit de locurile natale ale soţiei sale. Când a văzut pentru prima dată localitatea şi zona Gura Portiţei a rămas surprins că nimeni nu ştie de ea la nivel internaţional şi că frumuseţea locurilor nu este deloc promovată de oamenii din turism.

627x0 (2)

Cei trei şi-au început proiectul cu ideea fixă de a realiza o peliculă cu investiţii minime. Astfel ei au reuşit să se cazeze gratis la un complex turistic şi au filmat tot ce au gasit mai frumos în acea zonă, timp de trei zile. Mai mult decât atât, primăria Jurilovca s-a oferit să-i ajute pe tineri cu o barcă şi aşa a început weekend-ul de filmări în Deltă.

„Nu am cheltuit decât 100 lei din buzunarul meu. Au fost banii de benzină de la Constanţa la Jurilovca. Scopul meu a fost să promovez zona şi am vrut să demonstrez că pot să fac cu 100 lei ceea ce alţii fac cu sume de o mie de ori mai mari. Un clip de genul ăsta costă în mod normal cel puţin 4.000 euro. Eu am avut doar voinţă şi dăruire“, a declarat Ştefan Butu, pentru Adevărul.

“Mi se pare o idee foarte bună, aşa că îl vom prelua şi noi pentru a promova Delta Dunării. O sa-l trimit la Consiliul Judeţean Tulcea şi la Patronatul din turism. Următorul pas este să-l luăm cu noi la Târgul de Turism de la Berlin”, a declarat Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

Experţii în domeniu spun că Delta Dunării suferă la capitolul turism. Există însă o cerere mare din partea turiştilor nemţi. Mulţi turişti veniţi din Germania preferă Delta în defavoarea litoralului românesc.

Materialul de prezentare poate fi vizualizat mai jos:

Cele mai citite

To Top