Featured

,,Victor Ciorbea nu uita, astăzi vrem demisia”

,,Bieţi oameni” au ieșit în stradă în București și la Cluj cerând demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea după ce acesta a sesizat la Curtea Constituțională Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern.

Aproximativ 100 de protestatari s-au strâns, miercuri seara, în Piața Universității din București, cerând demisia Avocatului Poporului. În timp ce la Cluj aproximativ 1000 de oameni au pornit într-un marș prin centru, scandând  ,,Demisia”, “Jos Victor Ciorbea”, “Victor Ciorbea nu uita, astăzi vrem demisia” şi “Jos condamnaţii”.

“Am ieşit în stradă, deşi nu e vremea tocmai caldă, pentru că domnul Ciorbea şi cei care îl susţin trebuie să ştie că este un politruc, că şi-a slujit destul stăpânii lui politici şi că Avocatul Poporului este o instituţie care trebuie să protejeze cetăţeanul de rând. Dragnea are majoritatea parlamentară la degetul lui să schimbe legi. (…) Domnul Ciorbea trebuie să plece şi cei care l-au pus să numească un avocat care să reprezinte poporul. (…) Ar fi normal să fie un om cu o largă susţinere populară şi parlamentară, nu o persoană care este avocatul unei majorităţi anume”, spune Cristian Şoimaru, unul dintre protestatari, citat de Mediafax.

“Am venit pentru a susţine demiterea Avocatului poporului, care din punctul meu de vedere şi al celor prezenţi aici a acţionat neconstituţional. Au fost nenumărate ocazii în România în ultimii ani în care el nu s-a implicat, cauze în care se încălca grav demnitatea umană, iar dumnealui nu a acţionat. Din ce am citit eu, mi se pare îngrozitor să intervii doar în anumite cauze. (…) Cred că Avocatul Poporului ar trebui să vadă de treburile poporului şi să ţină cont de ceea ce doreşte poporul”, a declarat Alina, potrivit Mediafax.

În replică, Victor Ciorbea a declarat că cei care îi cer demisia sunt “bieţi oameni care nu ştiu despre ce e vorba şi nu au avut răbdarea şi nici interesul să citească excepţia pe care am formulat-o“.

Autor: Ramona Banu

Foto:

Cele mai citite

To Top