Social

VESTE BUNĂ! ÎNCEPÂND DE LUNI SE REDESCHID RESTAURANTELE ÎN BUCUREȘTI

 

În ciuda faptului că Ministrul Sănătății nu a fost de acord cu această decizie, de luni se redeschid în capitală restaurantele, terasele, teatrele, cinematografele.

Comitetul pentru Situații de Urgentă Municipiului București  a cerut ridicarea restricțiilor pentru că rata de infectare cu virusul SARS-Cov-2 a scăzut semnificativ, sub 3 la mia de locuitori. Bucureștiul a ieșit în sfârșit din zona roșie și a trecut în zona galbenă.

”Am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidența este sub 3 la mie și din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul pentru Situații de Urgență Municipiului București să analizăm situația și să luăm o hotărâre.

Astfel, cu 47 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri, s-a hotărât că de luni, 25 ianuarie, de la ora 00:00, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment.

Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa în intervalul 06:00 – 21:00, în limita a 30% din capacitate, cu respectarea obligtorie a tuturor normelor stabilite prin lege. În domeniul sălilor de spectacol, al teatrelor și al cinematografelor s-a decis să fie permis accesul publicului în limita a 30% din capacitatea sălii.

Li se permite funcționarea cu publicul în limita a aceleași condiții și operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc” a anunțat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, recomandând ”prudență” locuitorilor din București.

 

Sursa DC news.ro

VESTE BUNĂ! ÎNCEPÂND DE LUNI SE REDESCHID RESTAURANTELE ÎN BUCUREȘTI

Cele mai citite

To Top