Social

Vaccinul Johnson& Johnson a ajuns in România!

Prima tranșa de 60.000 de doze de vaccinuri Johnson&Johnson a ajuns în România. Pentru moment, acestea vor fi stocate în depozit până la luarea unei decizii privind administarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată.

„Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România. În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson & Johnson)”, arată CNCAV.

După problemele ce au provenit din administrarea serului  AstraZeneca, vaccinul Johnson & Johnson pare a avea aceleași caracteristici și rezidă suspiciunea de cazuri de tromboză (formarea de cheaguri de sânge) la un număr mic de persoane vaccinate.

Pe  7 aprilie, EMA a recunoscut public că problemele extrem de rare de sânge pot fi provocate de serul AstraZeneca.

Cele două vaccinuri sunt „cauza probabilă” a acestor evenimente foarte atipice, a estimat la rândul său un oficial al FDA, Peter Marks.

Compania americană a anunțat marți că suspendă livrarea vaccinului Johnson & Johnson către Europa şi cercetează împreună cu autorităţile sanitare europene cazurile semanalate în SUA de formare de cheaguri de sânge după administrarea acestui vaccin, potrivit sursa Digi24.

Vaccinul Johnson& Johnson a ajuns in România!

Cele mai citite

To Top