STUDENTIE

Admitere în 15 minute la 16 Universități din străinătate

Universitățile din străinătate anunță deschiderea sesiunii de admitere în 15 minute

Universităţi de renume din străinătate au pornit procesul de clearing (ultima sesiune de admitere pentru anul 2017-2018), la care pot participa elevii care au promovat examenul de Bacalaureat şi studenţii care vor să urmeze un program de master în străinătate. Admiterea se va face pe loc, în 15 minute, pentru licenţă, master şi MBA, potrivit unui comunicat de presă al IntegralEdu.

O universitate din Olanda şi 15 universităţi din Marea Britanie au anunțat că își doresc anul acesta să îi primească pe studenţii care nu au apucat să se decidă cu privire la studiile universitare sau care vor să îşi schimbe opţiunile iniţiale. Tinerii pot aplica și pentru programele “foundation” dacă au nevoie de an pregătitor pentru studiile universitare clasice sau dacă au note mici la Bacalaureat.

 “Programele pregătitoare sau foundation, prin prisma faptului că predarea se desfăşoară în clase mici, cu mai puţini studenţi, mai multe ore de contact direct cu profesorii şi suport suplimentar pentru cunoaşterea limbii engleze, oferă garanţia progresiei în anul I universitar. În această perioadă, studenții se vor familiariza cu materiile, mediul şi limba. După efectuarea acestui an pregătitor, vor da un examen pentru a intra la programul clasic de studiu universitar”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universităţi, IntegralEdu, citată de agenţia Capital.ro.

“Pentru tinerii români este îmbucurător faptul că a crescut numărul de universităţi care vin în România pentru a face admiterea pe loc, la programele pe care le mai au disponibile. Anul trecut, am avut 6 universităţi prezente la noi, iar acum vor veni în România 16 universităţi care vor face interviuri şi vor da răspunsul pe loc privind admiterea. Important de ştiut este că tinerii trebuie să fi susţinut cu succes Bacalaureatul şi să aibă un atestat de engleză B2 ”, a mai explicat aceasta.

Reprezentanţii celor 16 universităţi vor fi prezenţi la Bucureşti, pe 11 iulie, la Sheraton Hotel şi îşi vor continua periplul la Timişoara, Cluj şi Iaşi pe 12, 13 şi 14 iulie.

Universităţile care vor susţine anul acesta în România procesl de admitere în 15 minute sunt:  Canterbury Christ Church University, Coventry University, Keele University, Lancaster University, Middlesex University, London Brunel International College, Plymouth University International College si Plymouth University  (parte a NAVITAS), Northampton University, SAE Creative Media Institute, Sheffield Hallam University, Swansea University, University of Essex, University of Sunderland, York St. John University din Marea Britanie şi HZ University of Applied Sciences din Olanda.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top