Politic

Un primar din Dolj a aruncat 300 de mii de lei pe pomi, pavele și borduri care nu există. Reacția primaului: în primul rând, nu era problemă mea.

Primarul unei comune din Dolj, unde nu există nici canalizare și nici asfalt, a cheltuit în mod nejustificat aproape 300.000 de lei pentru amenanjarea unui parc de 1.000 de metri pătrați. Sumă a fost aruncată de primarul comunei Malu Mare pe pomi, pavele și borduri care nu există, dar și pe 4.000 de kg de semințe pentru gazon, în loc de 39 de kg cât ar fi fost necesar, arată un raport al Curții de Conturi, citat de Digi 24.

  • Reacția primarului Alexandru Dicu la raportul Curții de Conturi: „Eu am semnat, normal. Ce, e treabă mea? Eu nu sunt inginer agronom. Ce știu eu, că intră 3 kg sau 15 kg de sămânța la un metru pătrat … în primul rând, nu era problemă mea, chiar nu era problemă mea”

În 2011, Guvernul României, condus la aceea vreme de Emil Boc,  a alocat aproape 1 milion de lei pentru parcul din comună doljeană Malu Mare în cadrul unui program de îmbunătățire a calității mediului, iar în aprilie 2012 autoritățile au și recepționat lucrările.
La 3 ani de la inagurarea investiției, un control al Curții de Conturi a scos la iveală mai multe nereguli grave. Deși în actele proiectantului parcul comunei doljene ar avea o suprafața de 1.000 de metri, în realitate acesta are o supfata de peste 3.7000 mp. În plus, pentru acoperirea cu gazon a celor 1.000 de metri, primăria a cumpărat 4 tone de gazon, suficient cât să acopere 20 de terenuri de fotbal, achiziția ajungând la peste 124.000 de lei. Mai mult, inspectorii au constat că peste 127.000 de lei  au fost cheltuiți pe pavele, borduri și pomi care în realitate nu există.
Pagubă totală se ridica la aproape 300.000 de lei, spun inspectorii Curții de Conturi care au cerut recuperarea banilor cheltuiți în mod nejustificat.
Primarul spune că nu este nimic în neregulă și că va contesta decizia.

sursă foto: digi24.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top