BREAKING-NEWS

BREAKING NEWS: Atac cibernetic de amploare în desfășurare

Experții în securitate cibernetică anunță că un nou atac cibernetic de amploare este în desfășurare și a afectat până acum sute de mii de calculatoare. Hackerii au efectuat acest nou atac cu scopul de a crea și recupera monedele virtuale, fără ca utilizatorii să știe, relatează AFP. 

Harta cu atacurile în desfășurare poate fi consultată AICI

După ce săptămâna trecută atacul ransomware Wanna Cry a afectat peste 200.000 de calculatoare, cercetătorii de la Proofpoint au descoperit un nou atac numit Adylkuzz,  se pare având legătură tot cu WannaCry. 

,,Acesta utilizează într-un mod mai discret și în scopuri diferite instrumentele de piratare recent dezvăluite de către NSA (Agenția de Securitate Națională din Statele Unite) și vulnerabilitatea de acum corectată a Microsoft”, a explicat cercetătorul Nicolas Godier, expert în securitate cibernetică la Proofpoint, potrivit Digi24

Noul virus care se răspândește pe rețele de internet prin computerele vulnerabile. Acest tip de program malițios (malware)  poate pătrunde în calculatoare vulnerabile datorită  aceleiași vulnerabilități în Windows utilizate de WannaCry, detectată de NSA.

„Deși mai silențios și fără a necesita interfață cu utilizatorul, atacul Adylkuzz este mai profitabil pentru infractorii cibernetici. Acest atac cibernetic îi transformă pe utilizatorii infectați în participanți la finanțarea agresorilor lor”, explică Godier, conform Digi24

Potrivit experților acest tip de atac a mai existat, dar niciodată nu a fost la o asemenea amploare, aceștia susținând că acest nou atac ar putea fi mult mai mare decât cel de săptămâna trecută.

Sursă foto

Știre în curs de actualizare

 

Cele mai citite

To Top