Diverse

Turcii defilează în fuste pentru drepturile femeilor

Un grup numeros de bărbați îmbrăcați în fuste, din toată Turcia, s-au adunat sâmbătă 21 februarie, în centrul Istanbulului, pentru a protesta împotriva violenței împotriva femeilor și pentru atragerea atenției asupra drepturilor femeilor.

Turkey Protest

Mai exact manifestul a fost stârnit de cazul studentei de 20 de ani, Ozgecan Aslan, ce a fost abuzată și ulterior ucisă.

ozgecan aslan- Hyperflash

Inițial mișcarea de revoltă a luat amploare mai întai în mediul virtual după ce mai mulți indivizi de sex masculin au postat fotografii îmbracați în fuste și inițiind și o pagină ca solidaritate în memoria nefericitului caz. Sloganul în semn de unitate față de victimă, ce a devenit viral a fost „poartă o fustă în memoria lui Ozgecan” ( #ozgecanicinminietekgiy). Ulterior mișcarea s-a făcut auzită și în stradă.

protest virtual in fusta2- Hyperflash

„Dacă a purta o fustă înseamnă imoralitate și invită la viol, atunci și noi îi invităm”, a scris un internaut pe pagina de facebook a manifestului, după ce a postat o fotografie cu el în fustă.

protest in fusta3- Hyperflash

Protestatarii vor să demonstreze faptul că dacă o persoană de sex feminin poartă o fustă, nu reprezintă o scuză pentru a o abuza. În Turcia, datorită religiei musulmane, femeile au anumite limite dictate de tradiție și doctrina religioasă, anumite obiceiuri occidentale fiind considerate scandaloase, precum o îmbrăcăminte mai neobișnuită. Unele lucruri ce la noi sunt normale, în rândul acestora reprezintă un păcat, ce ulterior acestea duc la cazuri de violență și cruzime în numele religiei, din păcate.

protest in fusta5- Hyperflash

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top