Social

Tulcenii răspund cu empatie la tragedia de la Colectiv

Tragicul accident de vineri seară, soldat cu moartea a 30 de tineri şi rănirea a altor 137, dintre care 57 încă în stare gravă sau critică, a trezit sentimente de durere dar şi de mânie cu greu reprimată în sufletele românilor. Oameni din toate colţurile ţării şi-au exprimat dorinţa de a fi alături de familiile victimelor. O întrebare planează asupra tuturor în aceste momente: Cum de s-a putut întâmpla o asemenea tragedie?

Aproximativ 40 de tineri, de toate vârstele, s-au adunat sâmbătă seară în Piaţa Civică din Tulcea. Aceştia au ţinut un moment de reculegere în memoria celor 30 de victime ale incendiului de la clubul Colectiv. Fiecare dintre cei prezenţi a depus apoi câte o floare şi a aprins o lumânare, totodată exprimându-şi solidaritatea faţă de cei care încă se zbat între viaţă şi moarte pe paturile spitalelor din Capitală.

“Nu am venit să spunem că e organizarea proastă în România, atentate teroriste sau alte prostii. Am venit să tragem un semnal de alarmă, am venit pentru a conştientiza că acei oameni erau nevinovaţi. Acei oameni nevinovaţi au murit dintr-un pur accident. Nu a fost, cum se speculează, un sacrificiu, nu a fost organizat, a fost pur şi simplu un accident. Acei oameni nu meritau să moară dar totuși s-a întâmplat”, a declarat unul dintre organizatorii întâlnirii de la Tulcea.

Incendiul izbucnit vineri seară la clubul Colectiv din Bucureşti este unul dintre cele mai grave accidente produse în România postdecembristă.

Cele mai citite

To Top