Promovăm România

Transilvania a obținut locul întâi în top 10 regiuni de vizitat din lume!

Topul realizat de Lonley Planet “Best in travel” cuprinde trei secțiuni:

– Top 10 orașe de vizitat

– Top 10 țări de vizitat

– Top 10 regiuni de vizitat

În top 10 regiuni de vizitat din întreaga lume, România ocupă prima poziție cu regiunea Transilvania.

Transilvania este descrisă ca o regiune de vis unde poți vizita atât castele cât și galerii de artă, unde poți pătrunde adânc în legenda lui Dracula și unde te poți relaxa cu sporturi de iarnă. Cluj-Napoca a fost numit un oraș de artă a viitorului, iar Brașovul atrage tot mai mulți iubitori de viață de noapte.

Transilvania

Alte atracții cu colți care îi fascinează pe turiști în Transilvania, în afară de Dracula, sunt râșii, lupii și cei peste 6.000 de urși. Vizitatorii străini consideră că frumusețile naturale ale zonei ar trebui să fie în centrul atenției.

Clujul este admirat pentru muzeele sale care se reinventează și devine din ce în ce mai colorat cu noi atracții turistice precum Fabrica de Pensule – o colecție de artă cu șase minigalerii.

Când vine vorba de sporturi de iarnă, turiștii consideră că Brașov și Păltiniș sunt cele mai bune stațiuni. Zăpada perfectă pentru schiat se găsește în Poiana Brașov și costurile pentru practicarea acestui sport nu sunt deloc ridicate.

Nici frumusețile arhitecturale nu sunt uitate. Bisericile fortificate sunt atracții turistice importante, alături de casele vechi din lemn. Vechiile tradiții sunt prezente atât în arhitectura locurilor cât și în portul popular al localnicilor.

În contrast cu aceste obiceiuri, drumul spre castelul Bran este plin cu tricouri cu Dracula și suveniruri care mai de care mai deosebite. Creatorii topului amintesc și de Vlad Țepeș, prezentând povestea sa reală și justificând admirația românilor pentru domnitor datorită rezistenței militare în fața armatei otomane.

Transilvania

Cu picturi murale în relief cu aur și un acoperiș din țiglă multicolor, Palatul Culturii din Târgu Mureș este considerat unul dintre obiectivele turistice cele mai frumoase din regiune. Minunile sunt nelipsite și în interiorul palatului, mai ales în Sala oglinzilor.

Este amintit și Podul Mincinoșilor din Sibiu și se vorbește și despre pasiunea Prințului Charles față de Transilvania.

Despre bunătățile gastronomice ale Transilvaniei, realizatorii topului declară:

“Sarmalele românești – un rulou de frunze de varză cu carne condimentată și mămăligă (un terci de mălai), de multe ori însoțite de brânză și șuncă de oaie, sunt mereu servite în farfurii generoase. Cu papanași românești (gogoși umplute) și carne la grătar, există o mulțime de motive să înclini un pahar de țuică bucătarului-șef.”

Transilvania este prezentată și în videoclipul oficial al topului, pe care vă invităm să îl urmăriți!

Transilvania

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top