Promovăm România

Transfăgărășan, obiectiv turistic superb !

Transfăgărășan, zis și drumul peste munții Făgăraș, a fost construit între anii 1970 – 1974 la ordinul lui Nicolae Ceaușescu care a dorit să asigure un drum strategic prin munți.
Acesta pornește din comuna Bascov pe o distanță de 91 de km.
Transfăgărășan

Sursă foto: hotelvaleacupesti.ro

Conform videoturistic.ro, “Primul segment al Transfăgărășanului trece prin fața hidrocentralei de la Vidraru amplasată subteran în masivul Cetățuia. De aici, în apropierea cetății Poenari, drumul urcă pe serpentine și viaducte, trecând prin trei tunele mai scurte ajungând pe Barajul Vidraru, care cu ai lui 307 m leagă Munții Pleașa și Vidraru.

Trecând barajul, drumul continuă în partea stângă de-al lungul lacului Vidraru până la începutul acestuia. În continuare, drumul începe să urce în serpentine, trecând pe la Cascada Capra, până la partea sudică a tunelului de la Capra la Bâlea Lac, unde cu o lungime de 887m, străbate Munții Făgăraș.

Tunelul Bâlea, cel mai lung tunel din România, cu o înălțime de 4,4 m, 6 m lațime și un trotuar cu o lățime de 1 m, iluminat, dar neaerisit, face legătura cu partea nordică a Transfăgărășanului.

De asemenea, drumul Transfăgărășan face parte din drumul național 7C (DN7C), fiind unul dintre cele mai cunoscute și frumoase drumuri din România care leagă regiunea Munteniei cu Transilvania.

Se pare că există și foarte multe porțiuni de pe Transfăgărășan care sunt periculoase, una din ele fiind cuprinsă între Lacul Bâlea, Bâlea Cascadă și Lacul Vidraru.

Lacul de acumulare Vidraru

Barajul Vidraru se află pe traseul drumului Transfăgărășan. A fost construit între anii 1962 și 1966, are o înălțime de 166 m, lungimea sa fiind de 307m.

Pentru o priveliște frumoasă asupra lacului și a barajului, putem urca până la statuia Electricității.

Este folosit pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor. Hidrocentrala Vidraru, este amplasată subteran și poate produce aproximativ 400 GWh .

Transfăgărășan

Sursă foto : traseeromania.ro

Cabana Capra
Se află la km 110 al Transfăgărășanului la altitudinea de 1690 m și pune la dispoziția clienților 25 de camere duble și o garsonieră cu 4 locuri, iarna desfășurându-se tabere de sky și alte activități montane.
Transfăgărășan

Sursă foto: cabanacapra.ro

Lacul glaciar Bâlea
Este cel mai mare lac glaciar din munții Făgăraș, suprafața sa fiind de 4,65 ha și aproximativ 12 m adâncime.
Transfăgărășan

Sursă foto: dailynews.ro

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top