Economic

3 milioane de mașini Toyota rechemate în fabrică

Conform Reuters, citat de Mediafax, Toyota Motor Corp a anunţat rechemarea a 2,9 milioane de maşini în Japonia, China, Oceania şi alte regiuni, datorită potenţialelor probleme cu airbagurile. Retragerea a fost cerută de autorităţile de transport de la nivel mondial, care consideră că pompele pentru umflat airbaguri realizate de Takata Corp nu sunt sigure fără un agent de uscare.

Acesta e cel mai mare număr de maşini rechemate vreodată la nivel global, cauzat de cele cel puţin 16 morţi legate de explozia pompelor Takata.

Fuji Heavy Industries, producătorul maşinilor Subaru, Mitsubishi Motor Corp şi producătorul de tractoare Hino Motors au chemat 240.000 de maşini din piaţa internă din cauza pompelor celor de la Takata Corp, ce pot exploda la expunerea prelungită la căldură.

Cei de la Toyota au declarat că rechemările fac parte dintr-un amplu proces, cerut de autorităţile globale de transport anul trecut. 1.16 milioane de maşini au fost retrase din Oceania, Orientul Mijlociu şi pieţele mai mici ale producătorului auto, în timp ce în Japonia numărul acestora a ajuns la 750.000. Cea mai mare piaţă de desfacere a Toyota, America de Nord, a fost însă scutită de rechemări

După ce luna trecută a pledat vinovată la acuzaţiile asupra pompelor sale de umflat airbaguri, compania Takata caută un sprijin financiar pentru a o ajuta să achite costurile rechemărilor.

Sursă foto: elpais şi centurynews.

Cele mai citite

To Top