Featured

“Tortura și suferința nu sunt distracție!”

Potrivit Mediafax, în orașul Cluj-Napoca, vineri seară, peste 50 de oameni au protestat față de exploatarea animalelor și au strâns semnături prin care îi cer primarului Emil Boc interzicerea circului în oraș.

Vineri seara, în jurul orei 18, s-a desfășurat un protest împotriva exploatării animalelor în circuri, pe Bulevardul Eroilor din Cluj Napoca. Participanții au folosit afișe cu diferite texte și mesaje precum: “Stop suferinței, stop sclăviei”, ”Interziceți circul cu animale”, ”Stop circului cu ființe non-umane! Tortura și suferința nu sunt distracție”, ”Animal liberation-Human liberation”.

Cu lumânări în mâini, în memoria animalelor decedate în incendiul de la Circul Globus din Capitală, protestatarii au scandat ”Circul cu animale, vrem eliberare”, ”Libertatea nu are specie, e a tuturor”.

Lorena Cozneac, organizatorul  protestului a declarat, potrivit Mediafax: „Prin protestul nostru spunem împreună NU exploatării animalelor în circuri în România. Scopul acestei manifestări este de a atrage atenţia asupra felului în care sunt tratate, mai exact exploatate animalele sălbatice în circuri dar şi cele de companie, de la felul în care sunt luate din habitatul lor natural, până la dresarea, chinuirea şi torturarea lor pentru a fi compliante la tehnicile de divertisment pe care sunt obligate să le realizeze. Strângem şi semnături prin care cerem primarului din Cluj-Napoca să interzică primirea de spectacole de circ cu animale pe raza municipiului”.

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto:

Cele mai citite

To Top