Filme

Top 5 blockbustere ale verii lui 2017

Vara anului 2017 s-a dovedit a fi extrem de dezamăgitoare din punct de vedere cinematografic, fiind, de asemenea, și cea mai puțin profitabilă din ultimul deceniu. Principalele atracții ale sezonului estival au fost continuările, sau, în unele cazuri, remake-urile unor povești deja bine conturate pe marele ecran, cu foarte puține creații originale. Aceasta rămâne principala problemă a Hollywood-ului în materie de blockbustere, una care nu pare să aibă însă o rezolvare.

În cele ce urmează, am adunat cele mai bune blockbustere ale verii care tocmai a trecut, într-un articol care prezintă păreri strict personale, bazate pe propriile experiențe cinematografice ale autorului. Așadar:

5. Guardians of the Galaxy : Vol. 2

Deoarece sezonul estival al filmelor începe odată cu primul weekend al lunii mai, cel de anul acesta s-a lansat odată cu Guardians of the Galaxy : Vol. 2, care deschide și acest top. Cu un buget imens de 200 de milioane de dolari, pelicula lui James Gunn nu și-a dezamăgit fanii, oferind o continuare foarte bună din toate punctele de vedere a poveștii din 2014. Plasat pe locul al doilea în topul încasărilor din această vară, după Wonder Woman, filmul a fost un succes financiar, iar o parte a treia este așteptată în 2020.

 4. Dunkirk

Pelicula lui Christopher Nolan a reprezentat cea mai imersivă apariție a anului de până acum, mai ales pentru cei care au ales să o vadă în IMAX. Nolan a recreat în Dunkirk atmosfera celui de-al doilea război mondial, și a transpus-o perfect în imagini, dar mai ales în sunet. Un film concentrat pe evenimentul pe care îl prezintă este o noutate în ziua de azi, deoarece de obicei, acesta este doar un element de decor al poveștii personajului principal. Dunkirk nu are însă un personaj principal, sau mai bine spus, are foarte multe personaje secundare, povestea fiind construită în jurul evacuării trupelor forțelor aliate. Dunkirk a fost a doua cea mai bună creație originală a verii, și constituie o nouă reușită a lui Nolan, ale cărui calități regizorale strălucesc în continuare.

 3. Spider – Man : Homecoming

Trecerea celui mai popular erou Marvel de sub tutela Sony către studiourile Marvel s-a dovedit a fi deja o reușită după apariția sa în Captain America: Civil War. Așadar, nu existau prea multe dubii când Spider-Man: Homecoming a fost anunțat ca fiind primul film care va urma povestea eroului titular după încercările eșuate ale celor de la Sony din 2012, respectiv 2014, că acesta va fi un succes. Și așa a fost. Filmul a fost al doilea succes notabil al studiourilor Marvel din tot atâtea încercări în această vară, cu prestații excelente din partea lui Tom Holland și Michael Keaton, și va avea o continuare peste numai 2 ani.

2. Baby Driver

Dacă am spus mai sus că Dunkirk a fost a doua cea mai bună creație originală a verii, Baby Driver se situează cu siguranță pe prima poziție la acest capitol. Ansel Elgort are o prestație excepțională în rolul principal, care îl pune în topul celor mai buni tineri actori ai Hollywood-ului actual. Edgar Wright regizează această peliculă, dovedind o măiestrie neașteptată de a îmbina acțiunea cu muzica, transformând astfel Baby Driver într-un must-see al acestui an.

 1 . War for the Planet of the Apes

Aceasta este capodopera anului 2017. War for the Planet of the Apes este finalul trilogiei care a urmat povestea lui Caesar, iar fanii francizei nu își puteau dori o încheiere mai bună. Cu o poveste emoționantă și interpretări excelente din partea actorilor folosind tehnologia motion-capture, War este blockbusterul verii și sfârșește astfel cea mai bună trilogie cinematografică a ultimului deceniu. Rămâne de văzut dacă rolul lui Andy Serkis (Caesar) va fi în sfârșit recunoscut de Academie la premiile Oscar, sau ignorat, ca în precedentele 2 apariții.

Surse foto: vox, variety, hypable.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top