Evenimente

Tips&Tricks pentru Gaudeamus!

Pentru că astăzi, 14 noiembrie,  începe oficial cea de-a 25-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus, organizat de Radio România, în Pavilionul Central Romexpo,  am făcut o listă cu câteva ponturi pentru a supraviețui, dacă aveți de gând să mergeți. Sigur, nu te obligă nimeni să știi nu știu ce tehnici de supraviețuire, dar în mod clar trebuie să îți amintești că un târg de carte nu este doar un loc în care să te plimbi printre standuri. Uneori, mai ales în weekend, ai senzația că ai fost aruncat într-o junglă în care trebuie să înveți să te descurci.

1. Fă o listă!

Un lucru esențial, înainte de a te avânta într-o asemenea aventură, este să îți faci o listă sau mai multe dacă te ține portofelul. Desigur, este o adevărată provocare, mai ales când ai de ales dintr-o multitudine de cărți care mai de care mai ispititoare, dar este absolut necesar să ai o listă care să conțină doar acele cărți fără de care nu poți trăi (să zicem).
Un fel de Testament al târgului, de la care nu ai voie să te abați sub nici un chip, decât dacă este absolut necesar.

2. Fii pregătit!

Când spun asta, mă refer la o cercetare a terenului, dar mai ales la o pregătire psihică. Pentru că, pe lângă un număr impresionant de edituri și cărți, vei întâlni și un număr copleșitor de oameni. Este adevărat, poate nu în primele zile, dar spre weekend aglomerația s-ar putea să te descurajeze puțin. Cel mai important este să nu intri în panică și să ai răbdare!

3. Fii atent!

Deși tentația este uriașă, este important să nu cedezi din prima clipă, mai ales dacă mai ai de gând să revii și zilele următoare și nu dispui de așa multe resurse!
Teoretic, la finalul zilei vei avea o listă pe care să o respecți când te întorci la Gaudeamus. Practic, știm că este absolut imposibil să reziști, așa că probabil vei renunța la cel puțin două-trei titluri, în favoarea unor cărți care deși nu erau pe listă te-au convins să le cumperi. Dar stai liniștit, nu te va judeca nimeni, pentru că am trecut deja prin asta cel puțin o dată.

4. Asigură-te că ți-ai făcut provizii!

Și nu, nu vorbim despre cărți dacă acolo îți era gândul. Este important să îți amintești că ești totuși o ființă umană care are nevoie de diverse resurse cum ar fi apa și mâncarea.

De asemenea, asigură-te că te-ai încălțat cât mai comod cu putință, pentru că vei avea de mers. Și nu uita să ai la tine un rucsac, pentru că nu se știe niciodată cu câte cărți vei pleca, și este mai confortabil să le cari în spate decât în mână.

5. Nu uita să te distrezi!

Deși scopul principal îl reprezintă cărțile, trebuie să nu scapi din vedere că la un asemenea eveniment, de o asemenea anvergură, vei întâlni mulți autorii români, mulți bloggeri sau alți cititori – așa că nu uita să socializezi și să te distrezi!

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top