Muzică

The Cure vine în România în cadrul festivalului Rock the City 2019

indiewave.it

Trupa The Cure va concerta pentru prima oară în România, pe 22 iulie în Piața Constituției. Pe aceeași scenă vor cânta și irlandezii de la GOD IS AN ASTRONAUT.

The Cure

Trupa britanică de rock, ce s-a format în Crawley, Sussex, în anul 1976, ca Easy Cure, este considerată, pentru scena muzicală a anilor ’80, pioniera în zona rockului alternativ englezesc. Formație cu un trecut muzical extrem de interesant, a suferit mai multe schimbări de componență, vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, Robert Smith fiind singurul membru constant al formației britanice.

Încă de la înființare, THE CURE a abordat sonorități cu totul diferite. Primul material, ‘Three Imaginary Boys’ (1979) și câteva single-uri ce au precedat acest album i-au plasat pe THE CURE ca ICON pentru zona post-punk-ului și mișcării New Wave, ce s-a conturat în urma revoluției punk din Regatul Unit. În timpul anilor ’80, muzica THE CURE atinge zone din ce în ce mai întunecate, devenind ajutor de seamă pentru ceea ce avea să fie genul gothic rock.

După lansarea albumului “Pornography” (1982), viitorul trupei devine nesigur și Robert Smith este dornic de a schimba imaginea dark, pe care o dobândise trupa sa. Odată cu lansarea single-ului “Let’s Go To Bed”, din 1982, Smith a început să injecteze treptat și sigur un touch pop în muzica formației, membrii căpătând și un aspect scenic diferit. Popularitatea trupei era în creștere, cu precădere în Statele Unite, unde cântecele „Just Like Heaven”, „Lovesong” și „Friday I’m in Love” și-au găsit loc în topul Billboard Hot 100.

La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, au câștigat, cu piesa “Lullaby”, secțiunea Best Video la premiile Brit Awards, iar în 1991, au primit, tot la Brit Awards, premiul Best British Band. După un an, la MTV Video Music Awards au câștigat Viewer’s Choice (Europe) cu secvența “Friday I’m In Love”.
Din 2018, membrii trupei au început să lucreze la un al paisprezecelea album de studio.

 

GOD IS AN ASTRONAUT

Probabil cea mai importantă formație din zona post-rock-ului actual. Încă de la înființare, în 2002, trio-ul irlandez a devenit rapid un adevărat reper în spectrul trupelor din zona instrumentală, cu elemente din zona muzicii electronice, krautrock și space rock si, cel mai important, reminiscențe din universul muzical Tangerine Dream.

S-au activat în 2002, la inițiativa lui Torsten Kinsella (voce, chitară, clape), a fratelui său geaman Niels Kinsella (bass, chitară, visuals) și a lui Lloyd Hanney (tobe, synth) și, în același an, a văzut lumina zilei primul material de studio ”The End of the Beginning”, lansat la propria casă de producție.
Două dintre clipurile trupei – “The End of the Beginning” și “From Dust to the Beyond“ au fost difuzate la MTV UK și la posturile MTV, de pe întregul continent european.

De atunci a început succesul pentru GOD IS AN ASTRONAUT, urmând alte încă 8 albume de success. Ultimul a fost lansat acum câteva luni și se numeste “Epitaph”, fiind caracterizat ca o nouă etapă în cariera muzicală a acestora, păstrând elementele de bază ce i-au definit încă de la debutul lor muzical.

PREȚUL BILETELOR

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim și pe eventim.ro, începând de marți, 6 noiembrie, ora 9.00, la următoarele categorii de prețuri:

Diamond Circle – 390.00 lei
Golden Circle – 280.00 lei
GA/Standing – 220 lei
GA Early Bird – 170 lei
Tribune seats – 420 lei

ATENȚIE! 

Cei care și-au cumpărat un bilet la concertul Bon Jovi au reducere pentru achiziția unui bilet la The Cure.
• Diamond Circle preț 390.00 lei discount pentru clienții Bon Jovi 90 lei preț final 300 lei
• Golden Circle preț 280.00 lei discount pentru clienții Bon Jovi 70 lei preț final 210 lei
• GA/Standing preț 220 lei discount pentru clienții Bon Jovi 50 lei preț final 170 lei

Cum primești acest discount?

• Din codul de bare al unui bilet BON JOVI se vor utiliza primele 10 caractere în procesul de achiziție, pentru a putea beneficia de prețurile speciale la THE CURE
• Un cod poate fi folosit o singură dată, pentru achiziția a maxim 8 bilete.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top