Gaming

Team SoloMid câștigă primul turneu mare de CS:GO din Romania

tsm1Organizația PGL România a dat startul anul acesta unui nou turneu mare de CS:GO în cadrul Dreamhack Bucharest 2015 cu premii totale în valoare de 110.000 de dolari. În prima fază au fost 6 echipe invitate : Fnatic, NIP(Ninjas in Pyjamas), TSM(Team SoloMid), VP(Virtus.Pro), NV(Team EnvyUs) și Na’€Vi(Natus Vincere), și 2 echipe venite din calificări: Flipside Tactics și Penta E-sports din care s-au făcut două grupe pentru etapa ONLINE.

Echipele calificate în etapa LAN au fost Fnatic, NIP, TSM și NV. Cele 2 semifinale s-au jucat între Fnatic – TSM și NIP – NV. În primul meci al zilei de vineri între Fnatic și TSM s-a creat marea supriza, TSM învingând Fnatic cu 2-0 (16-12 pe Dust2 și 16-13 pe Inferno) după un meci ce a părut destul de facil pentru TSM împotriva celei mai bune echipe din lume. A doua semifinală a avut loc între francezii de la NV împotriva suedezilor de la NIP, unde suedezii au câștigat după un meci incredibil de 5 ore cu scorul de 2-1(10-16 Cache, 36-33 Dust2 și 16-11 Mirage).

tsm

A doua zi a competiției CCS (CS:GO Championship Series)  a început cu meciul din Lower Bracket între echipele învinse în ziua anterioară, Fnatic – nv. Suedezii au câștigat categoric cu scorul de 2-0 (16-9 Mirage și 16-14 Inferno). Francezii s-au văzut eliminați după numai două meciuri jucate în București și pleacă cu un gust amar, dar și cu 5.000 de dolari în buzunare.

Al doilea meci al zilei a fost jucat între echipele învingătoare din ziua precedentă, NIP și TSM. Din nou TSM câștiga uluitor cu scorul de 2-0 (16-12 Inferno și 16-14 Dust2 după un comeback de senzație de la scorul de 5-13), astfel TSM este prima echipă calificată în marea finală, iar NIP urma să joace împotriva echipei Fnatic pentru a se decide a doua finalistă.

Ca și la francezi, oboseala de la meciul NIP-NV s-a putut observa și la suedezii de la NIP care au fost zdrobiți de către Fnatic cu scorul de 2-0(16-6 Mirage și 16-4 Cobblestone).

Marea finală a avut loc duminca, între echipele TSM-Fnatic, unde TSM a avut o hartă avantaj deoarece a venit din Upper Bracket. Prima hartă între cele 2 echipe a fost Mirage, hartă aleasă de echipa Fnatic în care TSM a ieșit victorioasă cu scorul de 16-11. A 2-a hartă a fost aleasă de către TSM, Dust2 care a fost câștigată de Fnatic cu scorul identic de 16-11.

Cea de-a treia, și ultima, hartă a fost Overpass acolo unde TSM a câștigat cu același scor, 16-11 și, pentru prima dată, în istorie câștiga un trofeu major.

Cele mai citite

To Top