Diverse

Târgul Gaudeamus aduce și anul acesta o mulțime de noutăți

Devenit deja o tradiție, Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătura, ediția a 24-a, și-a deschis miercuri porțile în Pavilionul Central de la Romexpo. Cititorii de toate vârstele sunt așteptați până pe 26 noiembrie să descopere noutățile scoase la înaintare de cele 300 de edituri româneşti şi străine, dar și să își completeze seriile incomplete sau să asiste la numeroasele lansări de carte care vor avea loc în aceste zile, sau să stea de vorbă cu autorii români preferați.

Pentru a celebra cei 10 ani de la aderarea României în U.E, invitatul de onoare al Târgului Internațional Gaudeamus de anul acesta este Uniunea Europeană, prin Reprezentanța Comisiei Europene în România. „Acasă, în Europa”. Vizitatorii au astfel ocazia să ia parte la numeroase evenimente interactive cum ar fi: dezbateri, întâlniri cu scriitori români premiați în Europa, ateliere – potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți.

,,Unul dintre noi minte de Karen M. McManus este un roman haios și imprevizibil. Dispariția din Silver Water de Haylen Beck este despre dispariția unor copii furați de niște polițiști. Dresoarea de Cristina Nemerovschi este un thriller și nu este dresoare de bărbați, este dresoare de animale, se întâmplă la un circ. Este despre o dresoare de lei și tigri care ajunge să își dea seama că trebuie să își dreseze propria minte până la urmă, ca să treacă peste niște traume din trecut. Orbi de Petronela Rotar, un roman despre relațiile toxice și cum poți să supraviețuiești unei relații toxice. Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab, volumul doi din Acest cântec neîmblânzit e un fantasy foarte mișto. Tu de Caroline Kepnes, iarăși un thriller cu totul imprevizibil despre un librar psihopat care face lucruri mai neortodoxe, foarte criminal. De asemenea, o să avem și lansări de carte, vineri, o să fie pentru Kaos Moon – Celelalte scrisori către Rita de la ora 17:00 și o să fie și lansarea la Demoni de Laura Nureldin de la 19:00, iar sâmbătă o să avem mai multe: Dresoarea, Jurnal de librar, dar și cele mai noi cărți din colecția Passport”, a declarat Alex Voicescu, fondator al editurii Herg Benet, pentru Hyperflash.ro

Alexandra Florescu, coordonator marketing și PR, Nemira: ,,Avem noutăți și pentru copii și pentru publicul clasic sfi și fantasy, avem și autori români, avem și foarte multe pachete cadou, serii de autor, Urzeala tronurilor– George Martin, Suzanne Collins și tot așa. Pentru copii cred că cele mai frumoase noutăți sunt Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig continuarea cărții Un băiat numit Crăciun de anul trecut și o mare surpriză, Dragonul de gheață de George R.R. Martin care este o carte ilustrată foarte frumoasă, cartonată și pe care fanii Martin o pot da și celor mici să citească o poveste de iarnă potrivită pentru ei. La autori români aș menționa Iulian Tănase – Melciclopedia care poate funcționa foarte bine ca o carte cadou pentru că e ilustrată de Mircea Pop și e o poveste extrem de originală, inedită, o lume practic aproape ca a noastră, doar că e o lume a melcilor.

Apoi în Nautilus colecția Science Fiction și Fantasy aș menționa Wild Cards care este o antologie făcută de George R.R. Martin , el pornind de la o premiză foarte interesantă, o istorie alternativă în care New York-ul este atacat cu o armă biologică care modifică ADN-ul oamenilor de acolo și le dă diverse mutații și îi transformă mai degrabă în anti-eroii decât în eroi și atunci el a invitat o mulțime de scriitori și a făcut un univers extrem de complex, numeros, divers aproape la fel ca cele din DC și Marvel de eroi și anti- eroi.

Aș mai menționa pentru partea de fantasy Istoria naturală a dragonilor de Marie Brennan este foarte inedită pentru că ea are un setting victorian și este practic un jurnal personal victorian al protagonistei care reușește să facă din studierea dragonilor o știință în adevăratul sens al cuvântului.”

,,Pentru ediția 2017 a târgului Gaudeamus, editura Storia a venit cu două noutăți. Prima noutate de la editura Storia este Novicele, primul titlu din seria Invocatorul de Taran Matharu, seria este foarte cunoscută în Statele Unite și la doar o lună de la publicare a atins undeva la câteva milioane de cititori. A doua carte pe care am scos-o la târg se numește Cea mai trăsnită noapte ever scrisă de Dave Barry care este cunoscut și sub numele de cel mai amuzant om din America, este a doua carte a lui Dave Barry pe care o scoatem, prima a fost Cea mai trăsnită excursie cu clasa pe care am scos-o anul trecut și a avut un real succes. De asemenea, prima recomandare ar fi O fată din bucăți de Kathleen Glasgow, cartea a fost bestseller la noi anul trecut, am epuizat tirajul la numai patru luni de la lansare, iar acum am tipărit un al doilea. Cartea este foarte gustată de adolescenți, pentru că propune o temă mai hard și anume e vorba despre o adolescentă care se taie din cauza durerilor psihice. La fel mai avem Șoseaua Jellicoe de Melina Marchetta care este o scriitoare australiană, foarte bine primită la noi, datorită stilului foarte romanțat așa de a scrie. Scriu ca și cum ar broda și se pare că adolescenților le place acest lucru” a declarat Cristina Munteanu, pentru Hyperflash.ro

Sursă foto

Cele mai citite

To Top