Diverse

Târgul de Paști din Sibiu 2017

În Piața Mare din Sibiu are loc zilele acestea vestitul Târg de Paști. În afara standurilor obișnuite de Paști pe care le vezi la orice târg, aici am găsit ceva cu totul inedit. Venit tocmai din Vâlcea, unul dintre expozanți avea de vânzare cărți în limba engleză. 

Hyperflash: De unde ideea de a aduce cărți, în limba engleză, la un Târg de Paști?

Expozant: De ce nu? Am vrut să aduc ceva ce nu s-a mai văzut la un târg obișnuit. 

La Târgul de Paști din Sibiu, am mai găsit ceva special: lumânările parfumate aduse din Câmpia Turzii. Acestea sunt făcute manual, au diferite forme, mărimi, culori și mirosuri. Unele dintre ele seamănă cu niște brioșe cu răvaș.

A-8-a ediție a Târgului a strâns 45 de expozanți din toate colțurile țării, dar și din străinătate. Noutatea târgului o reprezintă Atelierul de Lumânari.

„Pentru ediția 2017, ne-am propus să aducem în centrul Sibiului o activitate foarte răspândită în Elveția – un atelier de lumânări. Cu ajutorul liderului în echipamente pentru producția de lumânări, o firmă din Elveția, am construit un loc unde oricine își va putea face propriile lumânări prin tehnica străveche a tragerii. Pentru asta, am investit în echipamente profesionale noi, astfel încât această activitate să fie sigură, plăcută și ușor de învățat pentru oricine. Practic – se începe cu un fitil, care este scufundat în repetate rânduri în ceară, albă sau colorată, până rezultă o lumânare cu aspectul și dimensiunea dorită. Combinațiile de culori și dimensiuni sunt astfel nelimitate și depind doar de propria imaginație. Costul lumânărilor depinde de greutatea acestora, care se cântăresc la final. Atelierul va fi deschis pe toată perioada târgului, nefiind necesară o rezervare în prealabil”, a declarat, citat de orasdesibiu.ro, Andrei Drăgan Răduleț, președintele Asociației Events For Tourism.

De la târg nu a lipsit nici vestita Căsuță a Iepurașilor, atracția ediției de anul trecut.

În Piața Mare din Sibiu, a mai fost amenajat și un centru de agrement în care se află un carusel tradițional, o cetate gonflabilă și un trenuleț pentru copii.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top