Social

Stephane Bancel, CEO-ul Moderna: ”Acest virus nu va dispărea!”

Stephane Bancel a declarat joi, conform CNBC, că se așteaptă să apară mai multe tulpini de Covid-19 în următoarele luni, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă și de iarnă.

Foto: Flagship Pioneering

”Noi variante de îngrijorare continuă să apară în întreaga lume. Și credem că în următoarele șase luni, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă și iarnă, am putea vedea mai multe variante de de îngrijorare”, a declarat Bancel.

Declarația lui vine la o zi după ce Moderna a scos o nouă variantă mai îmbogățită a vaccinului. Oamenii vor avea nevoie, cel mai probabil, de al doilea rapel al vaccinului, cu două doze, pe măsură ce virusul va circula la nivel global.

Vaccinul are un răspuns mai promițător împotriva variantelor B.1.351 și P.1, acestea fiind identificate în primă fază în Africa de Sud și Brazilia, ulterior răspândindu-se și în alte țări.

Vaccinul Moderna se administrează în două doze, a doua doză fiind efectuată la patru săptămâni după prima. Serul este extrem de eficient împotriva virusului. ”Credem că vor fi necesare doze de rapel, deoarece credem că virusul nu va dispărea”, a  declarat Bancel, citat de Mediafax.

Foto copertă: Fox Business

Stephane Bancel, CEO-ul Moderna: ”Acest virus nu va dispărea!”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top