Evenimente

SpaceX și Elon Musk au făcut istorie: Falcon Heavy, un real succes

Falcon Heavy un real succes

Elon Musk a lansat, marți după amiază, noua sa rachetă, Falcon Heavy, de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

Ziua de 6 februarie va rămâne cu siguranță în istorie și asta pentru că Elon Musk și SpaceX au reușit să scrie istorie o data cu lansarea cele mai puternice rachete, Falcon Heavy. Chiar dacă nu a trimis oameni în spațiu, racheta de 70 de metri a reușit totuși să ducă în spațiu o mașină: Tesla Roadster.

Deși SpaceX a creat inițial racheta pentru a transporta oamenii în spațiu, inclusiv pentru posibile misiuni pe Marte, Elon Musk a dezvăluit că Falcon Heavy nu va transporta niciodată pasageri umani – această sarcină urmând să fie preluată de un sistem mai mare de transport spațial numit Big Falcon Rocket BFR, care este în curs de dezvoltare.

Până când  Big Falcon Rocket BFR va deveni funcțional, putem remarca totuși  că cei de la SpaceX au ales să folosească rachete reutilizabile care sunt proiectate să aterizeze. Falcon Heavy a fost propulsată de trei rachete Falcon 9 în două trepte. Acestea au fost proiectate să se desprindă de rezervorul central și să aterizeze înapoi pe Pământ.

Chiar dacă Elon Musk a scris pe Twitter că Falcon Heavy trimite în spațiu o maşină, deocamdată e un test ca Mașina Tesla să călătorească prin spațiu și să urmărească Marte în jurul Soarelui. Odată cu mașina Tesla Roadster a fost trimis în spațiu și un pasager: un manechin care ascultă Space Oddity, melodia lui David Bowie. Musk a dezvăluit că avea acest plan încă din 2011.

Racheta Falcon Heavy a costat circa 90 de milioane de dolari, cu 45% mai scumpă decât Falcon 9. Racheta Falcon Heavy este capabilă să ridice în aer aproximativ 64 de tone, o greutate mai mare decât a unui avion 737 încărcat cu pasageri, personal, bagaje şi combustibil.

Potrivit lui Elon Musk, atunci când Falcon Heavy va fi terminată, modulul celei de-a doua trepte de zbor din modulul principal va fi singura parte care va trebui înlocuită după fiecare zbor.

Sursă foto

Susră foto 2: 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top