Diverse

Sibiu: Probe SARS-CoV-2 descoperite de câini

Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara și Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu au realizat un proiect pilot de cercetare prin care cinci câini din rasa Ciobănesc German și unul din rasa Ciobănesc Belgian Malinois sunt special dresați ca să depisteze probe SARS-CoV-2.

Câinii au recunoscut 100% din probele ce le-au fost date pentru antrenament, recoltate de la pacienți infectați cu noul Coronavirus.

„Primii pași au fost deja făcuți în luna septembrie 2020, la Centrul de la Sibiu. Au fost selectate cinci exemplare din rasa Ciobănesc German şi unul din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, cu vârstele cuprinse între șapte și nouă luni, iar în ianuarie 2021 a demarat antrenamentul cu primele probe SARS-CoV-2, recoltate de la pacienți infectați cu noul Coronavirus”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Sute de probe, negative cât și pozitive, au fost folosite pentru dresaj. Initial, primele probe folosite au fost cele pozitive, apoi probele negative. Câinii au recunoscut probele pozitive după 6 zile de antrenament intens. Specialiștii declară că animalele pot recunoaște cu ușurință mirosurile emanate de persoanele infectate.

Pentru moment, câinii dresați vor fi folosiți pe Aeroportul Internațional Sibiu. Vor fi amplasați pentru depistări în aerogară, la sosiri externe, înainte de controlul efectuat de specialiștii DSP Sibiu, potrivit Digi24.

Sursa foto: Hotnews.ro

Sibiu: Probe SARS-CoV-2 descoperite de câini
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top