Sfinxul este situat la 2216 metri altitudine, pe platoul Bucegi. Originea numelui megalitului antropomorf (Sfinx) se datorează asemănării izbitoare a acestuia cu un cap uman, dar și cu Sfinxul Egiptean.

646x404

Dimensiuni:

8 metri în înaltime și 12 metri în lățime.

Formare:

Datorită eroziunii eoliene, mai exact a vântului, blocul de piatră a căpătat în timp forma de astăzi. maxresdefault (1)

Mituri:

Aspectul său omenesc este asociat cu o reprezentare a unei divinități supreme, fiind evidențiat prin proporționarea feței (buze, bărbie pronunțată, ochi).

Unii speculează că este o reprezentarea divinității pelasgiilor ( anteriorii grecilor), alții spun că Marele Sfinx din Egipt ar fi de fapt o copie a celui de pe Platoul Bucegi. Aceștia se bazează pe asemănări precum înălțimea celor două capodopere ale naturii, care, spun ei că ar fi aceeași.

Un alt mit care pare să aibă un contur bine definit ar fi acela că Sfinxul a fost un centru energetic puternic care era folosit pe vremuri de extratereștrii. Acest mit stă încă în picioare datorită poziționării unei peșteri  în imediata apropiere care pare a cuprinde mistere energetice deosebite.

Alte zvonuri susțin că aici există o mină de uraniu care a fost părăsită din Al Doilea Război Mondial și care se pare că atrage atenția multor oameni pasionați de acest subiect.

Datorită formei sale și a miturilor care dăinuie asupra Sfinxului, acesta a devenit o atracție turistică importantă pe care nu o poți trece cu vederea.

 

Mituri despre Sfinxul din Munții Bucegi

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top