IT News

În 2022, numărul utilizatorilor de Internet mobil va creşte cu 2,6 miliarde

În șașe ani numărul utilizatorilor de Internet mobil va creşte cu 2,6 miliarde

În anul 2022, numărul de utilizatori de Internet mobil în bandă largă va creşte cu 2,6 de miliarde, echivalentul adăugării a unui milion de utilizatori noi în fiecare zi, conform unui comunicat remis AGERPRES.

În următorii şase ani, traficul de date pe smarthphone-uri se va mări de nouă ori, ajungând la 66 Exabiţi pe lună, iar în anul 2018 tehnologia de acces domninantă va fi LTE (4G).

De asemenea, traficul de date înregistrat în reţelele mobile a crescut cu 70% în primul trimestru al anului 2016 şi sfârşitul primului trimestru din 2017.

„Conform celui mai recent studiu Mobility Report, Ericsson anticipează o dezvoltare rapidă şi continuă a conectivităţii mobile, pe măsură ce traficul mobil de date la nivel global va creşte, până în 2022, de opt ori faţă de nivelul actual. Pentru a avea un termen de comparaţie, acest trafic este echivalent cu: Întreaga populaţie a Spaniei urmărind conţinut video HD live, 24 de ore pe zi, timp de o lună; Un singur utilizator vizionând conţinut video HD live, constant, timp de 3,55 milioane de ani; 31 de miliarde de ore de streaming de conţinut video HD live; În următorii şase ani, reţelele mobile în bandă largă vor câştiga aproape 2,6 miliarde de noi utilizatori- suficient pentru a umple, de 20 de ori pe zi, un stadion european de fotbal (cu o capacitate de 50.000 persoane)”, se menţionează în comunicatul companiei.

O mare parte din traficul produs se datorează utilizării tot mai frecvente a smartphone-urilor şi accesului crescut la servicii de Internet mobile. Conform analizei, până la finalul anului 2022, traficul mobil de date generat de smartphone-uri va creşte de nouă ori, ajungând la 66 de ExaBiţi pe lună.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top