Magazin

Erou la cinci ani: “Mama a murit la duș, poți să ai grijă de noi?”

Salvatore Cicalese poate fi considerat un erou la numai cinci ani. După ce a văzut-o pe mama sa leșinată în cadă din cauza unei crize epileptice, acesta și-a luat în brațe surioara în vărstă de doar două luni și a ieșit din casă, ducându-se la o vecină. ”Mama a murit la duș, poți să ai grijă de noi?”, i-a spus cel mic femeii care i-a deschis ușa.

Copilul a povestit că s-a urcat pe un scaun de bar  pentru a ajunge la maneta care a deschis poarta. În momentul în care poarta s-a deschis, Salvatore și-a luat surioara în brațe și a fugit la vecinii săi pentru a căuta ajutor.

Întâmplarea a ieșit la iveală după ce vecina familiei Cicalese, Jessica Penoyer, le-a povestit jurnaliștilor episodul prin care a trecut și șocul pe care l-a avut atunci când a văzut un băiețel cu un bebeluș în brațe în fața casei sale.

“Stătea acolo în faţa mea şi ţinea în braţe ceva ce, la prima vedere, părea a fi o păpuşă”, povesteşte Jessica Penoyer, citată de cotidianul Gândul.

“Mama a murit la duş, poţi să ai grijă de noi?”, i-a spus cel mic vecinei sale, fără să știe că gestul său avea să îi salveze de fapt viaţa mamei.

Imediat, femeia a sunat la 911. Ambulanța a sosit la scurt timp, iar paramedicii au găsit-o pe mama celor mici în viață, leşinată în urma unei crize epileptice pe care a suferit-o când se afla la duș.

“Fiecare zi este o provocare pentru noi. Mă întreabă de un milion de ori dacă o să fiu bine. Mă întreabă: o să ai o altă criză? O să mori azi?”, a declarat mama copiilor.

Salvatore Cicalese a fost recunoscut drept ”pompierul de onoare” de către brigada locală datorită eforturilor pe care le-a făcut pentru a-și salva mama.

Sursa Photo

Sursa Photo

Cele mai citite

To Top