Social

Ministerul Educaţiei doreşte o revizuire a manualelor

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că ministerul pe care îl conduce încearcă o revizuire a programelor școlare, pentru eliminarea tuturor redundanţelor. Demnitarul este de părere că „manualele școlare sunt foarte încărcate” și afectează atât sănătatea celor mici, cât și sănătatea părinților, care le cară zi de zi ghiozdanele.

Năstase a participat săptămâna trecută la Conferința Lauder- 2Day Ambassador 2017, care a avut loc în capitală, organizată de către complexul educațional evreiesc din București, Lauder Reut.

„Dumneavoastră, ca elevi din învățământul preuniversitar, studiați după programele școlare pe care noi le aprobăm la Ministerul Educației și care sunt valabile la nivel național. Există însă o mare diferență în plan educațional și anume că manualele dumneavoastră sunt diferite de manualele pe care noi le producem la Ministerul Educației Nationale”, le-a spus ministrul , elevilor de liceu şi de gimnaziu din acest complex educaţional privat.

Raportându-se la întregul sistem educațional din România, ministrul a precizat că într-un an, își propune modificarea manualelor școlare.

Cunoaștem această problemă, societatea civilă, asociațiile de elevi, asociațiile de părinți – toată lumea este conștientă că avem programe școlare și implicit manuale școlare foarte, foarte încărcate, ca să nu mai vorbesc de greutatea ghiozdanului, care în ultima vreme este o temă de dezbatere publică, cu repercusiuni asupra sănătății copiilor și nu numai a copiilor, și asupra părinților. Eu am văzut de foarte multe ori copii care merg la școală conduși de părinți și părinții poartă acel rucsac în spate, care ai impresia că merg într-o expediție pe Himalaya, ceea ce nu este sănătos„, a transmis Pavel Năstase, citat de HotNews.

„Ne propunem ca într-un an, printr-un proiect pe care eu îl consider foarte ambițios și care este chiar realizabil, să producem o schimbare în privința manualelor școlare”a mai adăugat acesta, potrivit aceleiași surse.

Sursa foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top