Social

,,Psihologia vieții de zi cu zi” – well-being și sănătate

Seria evenimentelor ,,Din Culisele Psihologului” a continuat sâmbătă, 5 martie cu o sesiune special dedicată well-beingului, auto-explorării corporale și sănătății de zi cu zi, intitulată ,,Psihologia vieții de zi cu zi”.

Gazdele Flavia Cardaș, Alexandru-Filip Popovici, Irina Petreanu și Raluca Maria Simion sau altfel spus, Echipa Călătorie către Sine au invitat publicul să dezbată împreună ce înseamnă cu adevărat sănătatea.

După cum bine știm cu toții, schimbările importante se fac pas cu pas. În cadrul sesiunii ,,Psihologia vieții de zi cu zi”  am făcut  împreună primul pas pentru îmbunătățirea calității alimentației și sănătății noastre.

Este suficient să nu fim bolnavi fizic pentru a putea afirma cu tărie că suntem sănătoși?

Aceasta este o întrebare cheie pe care mulți oameni nu și-o pun dar în cadrul evenimentului ,,Psihologia vieții de zi cu zi”, nicio întrebare nu rămâne fără răspuns.

Cum ne influențează alimentația existența

În cadrul evenimentului ,,Psihologia vieții de zi cu zi” s-au discutat subiecte precum influenţa modului în care ne hrănim asupra propriei existenţe fizice, psihice şi spirituale. Toate aceste concepte au fost dezbătute și sintetizate împreună cu participanții în discuții libere.

Petrecerea experiment – alimentație și creație

După trasarea unor concluzii, invitații au luat parte la un experiment nutritiv inedit. Singura condiție impusă de experiment a fost tăcerea. Contextul a fost cel al unei petrecerii mute, iar gazdele au oferit pe rând invitaților ocazia de a se servi cu ce alimente doresc de pe un platou cu fructe si brânzeturi. După masă fiecare oaspete a fost lăsat să-și aleagă dintr-un bloc de clei modelabil, bucata potrivită. După ce mâinile lor au fost lăsate libere să descopere și să modeleze, cleiul a prins diferite forme. Sfârșitul modelării a marcat și finalul petrecerii, urmat de interpretarea acțiunilor petrecute în cadrul ei. Alimentele alese reprezintă deciziile de zi cu zi? Câtă satisfacție aduce mâncarea fiecăruia? Ce înseamnătate are pentru fiecare modelajul din clei? Cum influențează și sunt influențate deciziile personale de starea de sănătate? Fiecare participant a răspuns pentru sine la aceste întrebări iar unii participanți au ales să împărtășească cu ceilalți experiența lor din timpul experimentului.
Descoperirea propriului corp prin dans și mișcare

Ziua s-a încheiat cu workshopul susținut de Psih. Drd. Flavia Cardaş. Prin acesta s-a urmărit evidenţierea mesajelor ascunse ale corpului şi  susținerea comunicarea non-verbale. Invitații au luat  parte la un moment activ, susținut pe muzică, în cadrul căruia au aflat cu să interacționeze cu alții, folosind pe rând fiecare parte a corpului.

Ce cuvinte te reprezintă?

La finalul evenimentului, după ce invitații au interacționat și s-au cunoscut altfel, a venit momentul prezentărilor. Astfel ordinea monotonă a unei interacțiuni interumane a fost schimbată și fiecare și-a părăsită zona de confort, în ritmul propriu. Invitații au ales câteva cuvinte despre ei, care îi reprezintă și pe care dorec să le împărtășească cu ceilalți.

În data de 9 aprilie 2016, de la ora 16.00, va avea următorul eveniment  “Fațetele comunicării – Când ,,DA” este „NU” si viceversa?”, cu accent pe modul in care transmitem și interpretăm, voit sau nu, mesajele verbale și non-verbale în relație cu cei dragi. Intrarea este liberă și se face prin completarea unui formular de înscriere.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top