BREAKING-NEWS

Prima femeie Prim-ministru al României

Sevil Shhaideh, cetățean român de etnie turcă, a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa. Din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, a ocupat funcţia de Secretar de stat în acest minister.

Sevil Shhaideh are 51 de ani, în 1987 a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană.

Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală.

De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică. În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

În mai 2015, după ce Dragnea a demisionat de la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), Sevil Shhaideh a devenit noul șef al ministerului.

Este cunoscut faptul ca Liviu Dragnea este nașul de cununie al lui Shhaideh, insă acesta declară că în religia musulmană nu există termenul de naș, el fiind doar martor, împreună cu alte persoane, la căsătoria acesteia.

Autor: Eugen Boteanu

Foto:

Cele mai citite

To Top