Sport

Poate fotbalul italian să revină pe culmile gloriei?

Serie A a fost, este și va fi una dintre cele mai puternice ligi de fotbal din lume, însă de câteva sezoane bune, echipele italiene nu au reușit să se mai impună în fața echipelor britanice sau spaniole de exemplu, mulți crezând că zilele de glorie ale echipelor precum AC Milan, Inter Milano, Juventus, Napoli, AS Roma au apus de mult.

Însă pauza de transferuri din vara trecută, poate fi lucrul de care fotbalul italian avea nevoie. Odată cu venirea lui Cristiano Ronaldo la Juventus Serie A este luată mai în serios, iar restul echipelor au început mobilizarea pentru un sezon ce îi poate aduce pe italieni în vârfurile fotbalului european din nou, lucru așteptat de 8 sezoane.

Pe lângă transferul unuia dintre cei mai buni jucători din istorie la “Bătrâna Doamnă”, un alt factor destul de important pentru care italienii trebuie considerați pretendenți serioși pentru trofeul UEFA Champions League este jocul echipelor calificate în grupele competiției, joc care nu numai că incomodează echipe precum Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United, dar cu care “Azzurri” au și reușit să învingă în acest sezon echipe puternice aflate în grupele competiției precum Tottenham Hotspur, Manchester United, PSV.

Juventus Torino, Napoli, AS Roma și Inter Milano sunt echipele din Serie A, calificate în acest sezon în Champions League, iar fiecare dintre aceste echipe va avea un cuvânt greu de spus în acest sezon european, primele două fiind de altfel considerate favorite la trofeu.

Autor: Alexander Avram Hansen

Sursa foto: www.ilfaroonline.it

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top