Gaming

Calificare dramatică pentru Team EnVy.

Team EnVy, prima echipă calificată în finala de la DreamHack Bucharest 2015

 

(Bucureşti) 20 Martie. Transmisiunea live, de miercuri seara, a meciurilor din prima grupă a sezonului inaugural PGL CS:GO Championship Series a înregistrat noi recorduri de audienţă pe platforma Twitch.tv, care adună peste 40 milioane de fani ai sportului electronic.

 

Peste 600.000 de spectatori unici au urmărit timp de două zile disputele din Grupa Roşie, Team EnVy învingând celelalte echipe din grupă şi calificându-se în finala turneului, care va avea loc la DreamHack Bucharest 2015 (24-26 aprilie, Sala Polivalentă).

 

Săptămâna viitoare sunt programate confruntările din grupa a doua, Albastră, a campionatului CS:GO, organizat de PGL.

 

Sezonul inaugural PGL CS:GO Championship Series este cea mai mare competiţie de sport electronic organizată de România, pe plan internaţional. Liga de Counter Strike Global Offensive (CS:GO) a debutat oficial săptămâna aceasta cu meciurile grupei Roşii, desfăşurate în zilele de marţi şi miercuri.

 

Cele mai faimoase echipe din lumea eSport-ului internaţional – Team EnVy, Ninjas in Pyjamas, Virtus.pro şi Penta Sports – s-au înfruntat pe rând în meciuri dramatice care au atras sute de mii de spectatori pe canalul Twitch.tv/PGL în cele două zile de transmisie. Fanii care au urmărit spectacolul au beneficiat şi de analizele comentatorilor, trei vedete internaţionale în domeniu: canadianul Matthew “Sadokist” Trivett, australianul Toby “TobiWan” Dawson şi suedezul Patrik “Carn” Sattermon.

 

Momentul maxim de audienţă  – peste 70.000 de spectatori – s-a înregistrat la meciul dintre echipele Ninjas in Pyjamas (Suedia) şi Virtus.pro (Polonia), difuzat miercuri, 18 martie, cu începere de la ora 21.00 (ora României).

Mai mult, audienţa obţinută de PGL a propulsat jocul CS:GO pe primul loc în topul celor mai urmărite jocuri pe Twitch.tv, surclasând astfel League of Legends şi Dota 2.

 

În sfera social media, turneul a generat sute de mii de interacţiuni în reţelele Twitch, Youtube, Twitter, Facebook şi Reddit.

 

Elementele inovative ale transmisiunii, de o calitate ridicată chiar şi pentru turneele internaţionale de tradiţie, cât şi designul modern al studioului PGL din Bucureşti, de unde comentatorii au analizat live meciurile, au fost remarcate şi apreciate atât de fani, cât şi de experţii internaţionali.

Cele mai citite

To Top