Social

Perioadă grea pentru pacienții diagnosticați cu forme de cancer

De mai bine de  10 zile pacienții diagnosticați cu diferite forme de cancer au rămas fără medicamentele de care depinde viața lor. Medicii de la Institutul Oncologic fac un apel disperat către Ministerul Sănătăți și cer medicamentele ca să poată salva în continuare viețile oamenilor.

Conform Digi24, Cezar Irimia, reprezentant al Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, îl învinuie pe fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, că acesta ar fi știut de mai bine de o luna de această problemă și nu a luat nici o măsură.

Ioana Mihăilă, noul Ministru al Sănătătii, a declarat că a aflat de aceasta situație abia miercuri seară și că aceasta va fi rezolvată în cel mai scurt timp.

„Aseară am vorbit cu dl. manager de la IOB (Institutul Oncologic București – n.r.), și m-a anunțat că există o problemă cu medicamentele impotriva acestei maladii. Acum, dimineață, am deja o întâlnire programată cu doamna director de la Politica Medicamentului și sper să rezolvăm cât de curând”, a declarat Doamna Ministru.

CRIZELE DE MEDICAMENTE, TOT MAI FRECVENTE ÎN ROMÂNIA ÎN ULTIMII ANI

„Sunt mai mult de zece zile (de când citostaticele lipsesc – n.r.), sunt 12-13 zile de când au dispărut aceste medicamente și este o problemă la administrativ, la cei care fac comenzi. E un viespar în acel Institut, care văd că nu mai poate fi domolit cumva și avem de suferit noi, pacienții. Chiar dacă doctorul Tănase este bine intenționat și nu avem nimic cu dr. Tănase, îl apreciem foarte mult, lucrurile stau foarte prost în Institut, pentru că lipsa medicamentelor poate face diferența între viață și moarte. Este condamnabil că fostul ministru al sănătății s-a dus imperativ să ia 5 paturi de la ATI pentru COVID și ne-a lăsat fără medicamente, cunoscând situația de cel puțin o lună și jumătate în urmă. Deci, pe declarația dumnealui, care a spus aseară, pe Facebook, că managerul știa de o lună și ceva și că ne-a promis că se rezolvă situația, dl. Voiculescu chiar nu s-a interesat de situație și chiar nu i-a păsat de noi, pacienții. Și nu sunt singurele probleme cu care ne confruntăm”, a acuzat la Digi24 Cezar Irimia, președintele Federației  Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

„Mă întreb de ce de o lună de zile, de când se știa de aceste lipsuri, nu s-a făcut nimic pentru pacienții cu cancer. Ar trebui ca doctorii noștri să nu mai suporte situația și să reacționeze și să facă ceva pentru noi”, a adăugat Cezar Irimia.

 

Sursa foto:timponline.ro

Perioadă grea pentru pacienții diagnosticați cu forme de cancer
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top