Timp liber

Părerea redactorilor Hyperflash despre Chambers.

Mihai Cioacă

Chambers locul în care am avut parte de o incursiune demnă de romane detective.

Camera Davewriter, cea care ne-a primit cu multe mistere şi puzzle-uri care trebuiau rezolvate în decursul a 60 de minute, este o cameră plină de momente de victorie şi eşec.

Conceptul de escape room ne-a luat prin surprindere încă de la primul pas în domeniul Davewriter, dar momentul în care am găsit multe indicii, trebuia rezolvat misterul, ei bine momentul de care vorbim este acela când crezi că ești pe firul cel bun, dar poţi aluneca foarte uşor într-o pistă falsă cum s-a întâmplat şi în cazul nostru.

Unul dintre regrete este faptul că odată făcută camera nu mai are acelaşi sentiment a doua oară.

Amuzamentul şi misterul sunt două lucruri garantate, lucrul în echipă este crucial, dar ce reuşeşte camera Davewriter să facă este presiunea timpului şi piestele false pe care poţi aluneca, plus puzzle-uri foarte bine gândite care sunt întradevăr ingenioase.

Un loc care întradevăr te scoate din peisajul citadin şi pot spune că merită vizitat pentru că este o experienţă unică, dar pregătiţi-vă pentru cea mai lungă oră.

Daniel Puișor

Este binecunoscută plăcerea omului de a căuta modalităţi care mai de care mai năstruşnice pentru a-şi petrece timpul liber. Activităţile trebuie să fie cât mai speciale astfel încât petrecerea acelei perioade de relaxare să producă satisfacţie maximă. Unii practică diverse sporturi, alţii aleg să mai treacă încă 2-3 leveluri în jocul pe care se străduieşte de ceva vreme să-l dovedească.

De ceva vreme însă, la noi în ţară au apărut căţiva oameni cu ceva mai multă materie cenuşie care încearcă să implementeze un nou concept de joc, ca modalitatea extrem de constructivă de petrecere a timpului liber. Conceptul poartă numele de Escape Room, iar provocările pe care le presupune acesta tind să gâdile destul de sâcâitor curiozităţi.

Jocul constă în găsirea, într-o perioadă de timp limitată, cheii necesare deschiderii uşii pentru a ieşi dintr-o cameră special creată pentru a face cât mai dificilă găsirea acesteia. Concurenţii trebuie să uzeze extrem de mult de isteţime şi de skilurile de detectiv pe cu care l-a înzestrat natura.

Am participat şi noi la un astfel de concurs de timp Escape Room la propunerea prietenilor de la Chambers şi am rămas surprinşi de complexitatea şi acurateţea modului în care au fost gândite indiciile pentru descoperirea cheii.

Teo Pascu

Wow! Nu văd cum aș putea începe altfel. Am intrat patru oameni într-o cameră. Dar nu am să povestesc ce am făcut timp de o oră, însă pot spune doar atât: Am țipat unii la ceilalți, am rezolvat un mister și ne-am distrat copios. Deși nu am cuvinte să descriu experiența Davewriter pot zice un singur lucru, același pe care il aveam cu toții pe buze când mergeam înapoi către redacție: „Mai vreau!”

Alex Duca

Primul lucru care îmi trece prin minte când mă gândesc la experiența mea Chambers este cât de inovator poate să fie.

Am intrat în acea cameră misterioasă fără nici o așteptare, habar n-aveam ce o să se întâmple sau peste ce o să dau. Împreună cu cei trei colegi cu care am reușit să deslușim misterul camerei, am descoperit cât de distractiv și de educativ poate fi această nișă dacă ar fi dezvoltată la maxim.

Sper ca aceste camere să tot apară și noi să tot participăm în încercarea de a desluși aceste mistere.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top