Externe

Oxford plănuiește o mutare în Franța

Prestigioasa universitate britanică Oxford este interesată să își deschidă un campus în Franța, ca o consecință a Brexitului, potrivit Digi24.

Conducerea universității este îngrijorată ca va rămâne fără fonduri europene pentru finanțarea programelor sale educaționale și, de asemenea, că va pierde studenți străini. De altfel, numărul candidaților proveniți din țări membre ale Uniunii Europene a scăzut cu 7 procente după referendumul din iunie 2016, iar deschiderea campusului în Paris ar urma să confirme intenția universității de a rămâne ancorată în Uniunea Europeană chiar și după ieșirea Marii Britanii.

Mutarea nu ar fi prima de acest fel, Oxford alăturându-se astfel unui grup de universități britanice care au deja campusuri stabilite în afara granițelor: University of London (Paris), Middlesex University (Malta), University of Central Lancashire (Cipru).

Jean-Michel Blanquer, fost director general în Ministerul francez al Educației, a confirmat pentru The Telegraph faptul că Franța a pornit deja la drum în încercarea de a atrage cele mai bune universități britanice pe teritoriul ei.

 

Autor: Andrei Brândușescu

Foto

 

 

 

Cele mai citite

To Top