Cultural

O lansare perfect-defectă: Defecți de Cecelia Ahern

Marți seara, la librăria Cărturești Verona, a avut loc lansarea romanului Defecți, semnat de Cecelia Ahern, îndrăgita autoare a bestsellerului P.S.  Te iubesc.

 

La eveniment au participat atât cititori, cât și bloggeri de carte, de la Literatura pe tocuri și Bookhub.ro, care au avut misiunea de a antrena și provoca publicul să participe la diverse jocuri și activități, care au fost inspirate, desigur, de romanul Defecți. Chiar dacă a fost o confruntare între Perfecți și Defecți, indiferent de tabăra din care au făcut parte, participanții au fost răsplătiți cu cărți, tricouri și puzzle-uri personalizate. 

,,Ne-am dorit să fie o lansare puțin altfel, pentru că volumul pe care îl lansăm astăzi este  diferit de celelalte scrise de Cecelia Ahern. Este un best-seller internațional, dar este primul ei volum,  young adult și ne-am adaptat, zicem noi, publicului țintă care ar putea să citească acest volum. De aceea sunt tot felul de jocuri pe care le-am jucat în echipe, la această lansare. Am creat echipe Defecți contra Perfecți, inspirați de tema romanului care vorbește despre defecte care de fapt pot fi calități și am încercat să transmitem mesajul că defectele nu cotează, le avem cu toții, trebuie să știm să le descoperim, să vedem acolo oportunități de creștere, să ne înțelegem și să fim toleranți cu defectele noastre și să ne dorim să evoluam. Acesta ar fi mesajul pe care  vrem să îl transmitem, iar lansarea ne-am dorit să fie amuzantă, să fie așa cum sunt tinerii care citesc Cecelia Ahren și care citesc în general. Și vrem ca toți cei care sunt astăzi aici, să fie ambasadori ai acestui roman la rândul lor, în mediile în care ei merg și să povestească cu plăcere despre ce s-a întâmplat astăzi aici.” a declarat Livia Lucan-Arjoca, reprezentantă a editurii ALL, pentru Hyperflash.ro

Despre DEFECŢI
„Un roman captivant pe care ți-e foarte greu să îl lași din mână“ (School Library Journal), „Defecți” a fost publicat deja în 15 țări și deschide seria cu același nume, semnată de autoarea bestsellerului „P.S. Te iubesc”.

„Tot ce scrie Cecelia Ahern vine din inimă”, notează „Sunday Tribune” și este confirmat de succesul internațional al scriitoarei. A scris această poveste cu dragoste, cu pasiune, dar și cu furie, încercând să transmită un mesaj foarte puternic pentru publicul tânăr: niciunul dintre noi nu este perfect, a fi om înseamnă a avea defecte. Romanul deschide ușa de acces către o societate distopică, în care perfecțiunea este obligatorie. Cei care iau decizii greșite, necalculate, Defecții, sunt însemnați cu fierul încins. De asemenea, Defecții trebuie să poarte o banderolă cu litera roșie „D” pe mânecă tot timpul, pentru a putea fi identificați în public și dați drept exemplu. În acest context, atitudinea de revoltă a unei adolescente ar putea să o coste viața.

Celestine North, eroina principală a romanului, se poate mândri cu o viață perfectă. Este o fiică exemplară, toți profesorii și colegii o plac și este iubita celui mai fermecător băiat din liceu, Art Crevan. Dar, într-o zi, ajunge într-o situație care o determină să acționeze din impuls, nesocotind toate regulile societății perfecte în care trăiește. Prin urmare, va fi pedepsită și va trebui să suporte consecințele sfidării ei. Ar putea merge la închisoare. Sau, mai rău, ar putea fi însemnată. Ar putea fi acuzată că este Defectă.

„Cecelia Ahern atrage atenția asupra capcanelor în care poate cădea omenirea în ziua de azi: cât de repede se găsesc țapi ispășitori care sunt pedepsiți în public.” – The Guardian

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top