Cultural

A început Next Film Festival

Joi seara, la  Cinema Muzeul Țăranului (Studioul Horia Bernea) a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film Next care se va desfășura între 22-26 iunie la București.

Creat în memoria regizorului Cristian Nemescu și a sound-designer-ului și compozitorului Andrei Toncu, axat în principal pe regie de film și sound-design, festivalul a  reușit anul acesta să aducă în atenția cinefililor peste 100 de scurtmetraje în cadrul celor două competiții: național și internațional, dar și o mulțime de evenimente speciale.

,, Vine o vreme când trebuie să înțelegi că e rândul celor care știu mai bine de cât tine și care sunt mai implicați. Cred că ăsta e momentul. Cred în lucrurile care se păstrează proaspete, cred în lucrurile care au tot timpul o infuzie de tinerețe și cred că e mai bine să rămân cumva, în poziția celui care privește și poate da un sfat, dar se implică ceva mai puțin. Așa că, de anul acesta voi rămâne așa cu tot sufletul alături de Next, dar dintr-o poziție mai degrabă de observator, dintr-o poziție de bunic aș zice”, a spus producătoarea de film, Ada  Solomon.

Înainte de a părăsi scena și de a preda ștafeta, Ada i-a urat succes Yvonnei Irimescu, directorul executiv al Festivalului de Film Next.

,, Anul acesta Next-ul împlinește unsprezece ani. Unsprezece ani de filme, de descoperiri, de prieteni, de amintiri împărtășite, de construit lucruri împreună. Sperăm că am reușit în tot acest timp să păstrăm energia celor doi oameni cărora le este dedicat acest festival, Cristian Nemescu și Andrei Toncu. Anul acesta ne aduce un total de o sută douăzeci și șapte de filme, două competiții, treisprezece secțiuni în afara competiției și o mulțime de evenimente speciale. Filme surprinzătoare și ambițioase care își propun să chestioneze granițele cinema-ului ca artă, vor concura pentru trofeele Next. În timp ce, programele speciale au fost gândite de Massimiliano Nardulli și Oana Ghera pentru a acoperi gusturi, tematici și categorii de public variate.  Cele douăzeci și șase de filme incluse anul acesta în competiția internațională concurează pentru cele trei premii principale ale Festivalului Internațional de Film Next, trofeul Next, premiul Cristian Nemescu pentru cea mai bună regie și premiul Andrei Toncu  pentru cel mai bun sound-design.

Competiția națională  de anul acesta reunește zece scurtmetraje alese din peste cele o sută propuse pentru competiție, acestea concurează pentru premiul pentru cel mai bun film românesc acordat de Institutul cultural  român”, a spus Yvonne Irimescu directorul general al Next Film Festival

Anul acesta, Next Film Festival se va desfăşura, pe lângă locurile deja cunoscute Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvira Popescu, şi în cartiere unde cinematografele au fost închise.  Oscars Night va avea loc în Parcul Tineretului, organizatorii aducând  în atenția publicul român cinci titluri nominalizate în 2017 la premiile Academiei Americane de Film la categoria scurtmetraj de ficțiune.  

Trebuie trecut în revistă şi NextFantazia care  își dorește să îi scoată pe  spectatori din casă și să îi ducă spre alte lumi prin scurtmetrajele care vor fi proiectate. În deschiderea evenimentului trupa Travka va susține un concert care promite să îi poarte pe cei prezenți prin aer, până la Lună.

De asemenea, spectatorii care vor participa la festival vor putea lua parte la Arthouse, NexT Is Feminist, LGBT, NexT Generation, NexT Kids, organizatorii garantând o aventură de neuitat în orașul Next. 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top