Social

Mia’s Children – Mama cu peste 40 de copii

303209_2252413304933_1086295027_31860118_890979055_nCopiii sunt adevărata bogăţie a unui om, aşa se spune şi mai mult ca sigur aşa şi este. Copiii reprezintă viitorul şi mândria părinţilor lor. Dar ce se întâmplă când ai nu mai puţin de 40 de copii? Cât de fericită şi mândră poate fi o mamă cu atât de mulți îngeraşi?

Doamna Mia sau mama Mia cum o numesc copiii, este o femeie care a avut norocul de a fi călăuzită în viaţă de oameni minunaţi atunci când a avut mai multă nevoie. Nu spune despre sine prea multe, mai ales de trecutul greu de care a avut parte, însă povesteşte cu drag şi patos despre micuţii ei.

Această doamnă şi-a dedicat viaţă copiilor defavorizaţi, agresaţi ori discriminaţi, pe care i-a învăţat să se exprime prin pictură, dans sau teatru. Cei mai mulţi dintre aceştia au fost abandonaţi la naştere, iar Mia Scarlat umblă din uşa în uşa pentru a le face rost de acte minorilor.

Mia_s_children_-_poza1

Pentru că numărul celor pe care ea dorea să îi aibă în grijă creştea de la o zi la alta, în 1998 doamna Mia, împreună cu soţul ei, au înfiinţat organizaţia non-profit numită Mia’s Children şi a pus la baza acesteia un vis. Visul de a vedea tinerii şi copiii de care are grijă, care au resurse limitate, sunt neglijaţi, abandonaţi sau abuzaţi, crescând într-un mediu iubitor şi încurajator devenind astfel membrii fericiţi şi sănătoşi ai societăţii româneşti.

Grija pe care organizaţia o acordă dezvoltării extracurriculare se manifestă prin activităţile educative, creative, artistice şi sportive. Copiii sunt încurajaţi să se exprime liber şi să înveţe respectul, dragostea și valorile morale și spirituale mai ales ca mulți au suferit abuzuri fizice şi psihice care le-au afectat dezvoltarea. Asociaţia îi sprijină în alegerea unei căi educaţionale şi profesionale, dându-le oportunitatea de a se integra cu succes în viaţa comunităţii, ca mai târziu fiecare să îşi poate finaliza educaţia şi să obţină o slujbă.

Peste 90% din donaţiile primite sunt folosite pentru derularea proiectelor– de îngrijire medicală, consiliere psihologică, programe educaţionale- iar restul banilor acoperă costurile administrative.

“Societatea se trezeşte la o dimensiune a realităţii pe care nu întotdeauna a zărit-o a copiilor în nevoi, în dureri sau a celor care sunt trataţi ca şi când n-ar exista din diverse motive”, spune Mia Scarlat.

Din acest motiv a decis să pună bazele unui cămin care să îi primescă şi să îi îngrijească pe copiii aflaţi în nevoie şi care îşi ţine întotdeauna uşile deschise pentru oricine doreşte să vină ca voluntar, să petreacă puţin timp cu micuţii, să îi ajute în activităţile lor sau la treburile casei ori care pur şi simplu doresc să le aducă un mic zâmbet pe faţă prin orice gest.

De asemenea, performanţele copiilor sunt impresionante, peste 40 au fost premiaţi la concursuri naţionale şi internaţionale de artă, 8 dintre ei au fost acceptaţi în Corul de Copii al Radiodifuziunii Române, câţiva au avut expoziţii de pictură, iar unul a jucat în filme, aşa putem spune că Mia’s Children nu este doar o casă de copii ci o casă de poveste iar doamna Mia o binecuvântare pentru toţi cei pe care îi are în grijă.

În 13 ani, Mia’s Children a ajutat peste 75 de copii, care au intrat în program. Aceștia au primit mâncare, educaţie, îngrijire medicală, sprijin moral şi căldura unui cămin iubitor şi încurajator.

Centrul social deschis șapte zile pe săptămână este disponibil pentru toţi copiii, fără deosebire de religie, naţionalitate sau etnie.

Cele mai citite

To Top