Social

Mesaj transmis de Klaus Werner Iohannis preşedintelui Franţei Francois Hollande

În urma sângeroaselor atacuri teroriste care au avut loc la Paris, soldate până la această oră cu 128 de morţi şi aproximativ 180 de răniţi Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis Preşedintelui Republicii Franceze, François Hollande, un mesaj de condoleanţe.

Mesaj

[quote_box_center]

“Cu profundă tristețe am aflat despre seria de atentate care au avut loc în seara de 13 noiembrie a.c. la Paris și care au provocat numeroase victime. Doresc să vă adresez, în numele meu și al României, toate condoleanțele mele și v-aș fi recunoscător să le transmiteți familiilor îndoliate.

România condamnă energic aceste acte de lașitate vrednice de dispreț. În aceste momente dificile pentru poporul francez, România este alături de dumneavoastră, mai mult ca niciodată, hotărâtă să întărească cooperarea cu țara dumneavoastră pentru a lupta contra flagelului terorismului.

Vă rog primiți, stimate domnule Președinte, expresia înaltei mele considerații.

Klaus Werner Iohannis,

Preşedintele României”

[/quote_box_center]

Mesajul apărut pe platforma oficială prezidenţială survine în contextul evenimentelor tragice din Franţa. Atentatele din 13 noiembrie au trezit empatia a numeroşi şefi de stat, printre care Barack Obama, Angela Merkel sau David Cameron.

Parisul a fost vineri seară câmp de război, după ce, în capitala Franţei, au avut loc 7 atacuri teroriste în tot atâtea locaţii, aproape simultan. Bilanțul provizoriu a ajuns la 128 de morţi şi 180 de răniţi.

Mihai Iscusitu, redactor Hyperflash.ro.

Cele mai citite

To Top