Evenimente

Masterclass-urile HyperFest-ului

Hyperfest

Vineri, 02 noiembrie, la Universitatea Hyperion, începând cu ora 18.00, va avea loc masterclass-ul cu regizorul Corneliu Porumboiu. Astfel are loc deschiderea celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Studențesc, HyperFest.

În cadrul acestui masterclass, cei interesați vor putea afla secretele unei regii reușite, dar și cu ce fel de situații s-a confruntat acesta de-a lungul timpului.

Corneliu Porumboiu este regizor și scenarist contemporan. A studiat management, apoi a trecut la Regie Film (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București), absolvind facultatea în 2003. După o serie de filme de scurt metraj foarte bine primite la festivaluri din țară și străinătate (Pe aripile vinului, Călătorie la oraș, Visul lui Liviu), a debutat în lungmetraj cu ”A fost sau n-a fost?” (2006). Filmul, realizat din fonduri independente, a avut premiera mondială la Cannes, de unde s-a întors cu „Caméra d’Or” (cel mai important premiu pentru un debutant) și cu premiul de distribuție „Label Europa Cinémas”, începând astfel o frumoasă carieră internațională. Al doilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, ”Polițist, adjectiv”, a fost selecționat și el la Cannes, în secțiunea „Un Certain Regard”.

Luni, 05 noiembrie, de la ora 17.00, bucureștenii și nu numai, sunt așteptați la un masterclass pe imagine, susținut de Liviu Mărghidan. Acesta, este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” (promoţia 1998 -2002) și director de imagine și fondator al casei de producție Scharf Advertising care a produs filmul Marilena de la P7.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top