Economic

Maşinile electrice vor fi mai ieftine decât cele pe benzină, până în 2030

Maşinile electrice

Maşinile electrice se vor ieftini în raport cu maşinile pe benzină, în Europa şi Statele Unite. Diminuarea preţurilor intervine pe fondul scăderii costului bateriilor, conform unui studiu Bloomberg, citat de Mediafax.

 

În prezent, costul bateriilor ajunge la aproape jumătate din cel al unei maşini electrice, însă prețul acestora va scădea cu aproximativ 77% în perioada 2017-2030 a dezvăluit cercetătorul britanic Colin McKerracher, citat de Bloomberg şi preluat de Mediafax.

Gilles Normand, vicepreşedintele diviziei de maşini electrice de la Renault, susţine că totalul costurilor deținerii unei maşini electrice va ajunge să fie egal cu cel al deținerii unui vehicul care are motor cu combustie internă, începând cu 2020.

Potrivit acestuia, costurile tehnologiei maşinilor electrice vor scădea datorită numărului din ce în ce mai mare de descoperiri în domeniu, acest fapt determinând scăderea prețului unei maşini electrice. Costul unei maşini cu motor cu combustie internă va creşte pe fondul reglementărilor mai riguroase.

 

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top