Diverse

Masca jos la mare de 1 iunie

Florin Cîțu s-a decis: dăm masca jos la plajă

Premierul Florin Cîțu a anunțat, în mod oficial, că începând cu 1 iunie se elimină obligativitatea purtatului măștilor de protecție pe plajă. Măsura va fi condiționată de distanțarea șezlongurilor, iar sezonul estival va fi deschis în două etape.

“Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei (Horeca – n.r.) am primit mai multe propuneri și soluții foarte bune pe care le vom pune mâine (vineri – n.r.) pe agenda comitetului interministerial. Promisiunea mea e că vom avea aceste soluții la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, apoi de la 1 august o altă etapă. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, a declarat premierul Cîțu, citat de Mediafax.

Sursă foto : Monitorul Cluj

Având în vedere că numărul infectărilor cu Covid-19  este în scădere acesta a precizat că s-ar putea renunța la purtatul măștii  și la munte și la mare, iar restaurantele vor putea primi clienți vaccinați la o capacitate de 100%.  Reprezentanții Horeca susțin campania de vaccinare.

Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Însă aici este un cosens, am venit cu o condiție – o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria e de acord”, a conchis premierul.

Foto copertă: Modlet

Masca jos la mare de 1 iunie

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top