BREAKING-NEWS

Masacru canin în China

Masacru canin în China pentru Yulin Dog Meat Festival

Pe data de 21 Iunie 2015, în orașul Yulin din China va avea loc un festival tradițional de masacru canin numit „Yulin dog meat festival„. Mii de câini vor fi sacrificați în această ceremonie pentru a se îndeplinii tradiția ce decurge de mulți ani încoace.

Potrivit activiștilor pentru drepturile animalelor, aproximativ 10.000 de câini sunt omorâți anual și consumați de către o parte a cetățenilor din China. Tot conform acestora, printre patrupedele sacrificate se numără atât câini fără stăpân cât și câini de companie ce au fost ulterior furați de la stăpânii lor.

Tot mai multe organizații pentru ajutorare a animalelor creează anual petiții de oprire a festivalului, încurajând cetățenii de pretutindeni să intervină și să oprească acest masacru prin semnarea unor petiții.

Personalități precum actorul Ian Somerhalder (cunoscut pentru rolul sau din serialul Jurnalele Vampirilor) sau Ricky Gervais (actor comediant britanic) susțin întreruperea definitivă a festivalului de sacrificare a câinilor.

Conform DigitalSpy, Ricky Gervais este terifiat de festivalul de masacru a câinilor din Yulin, fapt confirmat și de spusele acestuia:

„Niciun animal nu merită să fie tratat așa. Prietenii mei de la Human Society International (HSI) muncesc din greu pentru a opri acestă cruzime din Asia, și cer disperat ajutorul vostru. Am văzut imaginile din filmulețul prezentat de HSI și mi se rupe inima. Nu o să uit niciodată privirea nedumerită și speriată de pe fețele săracelor animale.”Ricky-Gervais-dog

Ian Somerhalder a postat de asemenea pe pagina sa de facebook, un comentariu însoțit de un filmuleț în care critică masacrul ce are loc în China și încurajează oamenii să semneze o petiție de oprire a acestuia :

„Prietene de pe facebook, te rog sa citești asta. O sa fie o săptămână intensă pentru mine și îți cer ajutorul. În acest moment te rog să repostezi asta! Am nevoie de tine! Semnează această petiție acum! Oprește această insensibilă și barbarică ucidere a câinilor din Yulin Dog meat Festival. Loviți, arși, jupuiți de vii pe străzi? Chiar se întâmplă asta?”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top