Cultural

“Maratonul de citit” aduce literatura mai aproape de românii din Republica Moldova

11173518_1601010623476365_559796339_nLibrăria Humanitas organizează pe data de 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, un maraton inedit pentru toţi cei ce îndrăgesc lectura. “Podul de cărţi” este un proiect ce doreşte să trimită peste Prut 500 de mii de manuscrise scrise în limba română confraţilor moldoveni.

Persoanele care vor veni joi, începând cu ora 12, într-o librărie Humanitas să citească un fragment dintr-o carte pe care o apreciază, vor putea fi mândri de ei ştiind că au ajutat la înfăptuirea unui act de caritate. De asemenea, cei înscrişi în proiectul “Maratonul de citit” vor avea parte de un discount de 20% la orice carte dorită, precum şi de diverse premii. În plus, scriitori contemporani vor lua parte la eveniment, sprijinind iniţiativa.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a drepturilor de autor este înfiinţată în anul 1994, de către UNESCO, iar în România a fost adoptată începând cu anul 2005. Alegerea zilei de 23 aprilie nu are legătură cu sărbătorirea Sfântului Gheorghe, însă nu este o alegere aleatorie, întrucât aceasta este ziua în care s-a născut şi a murit redutabilul poet şi dramaturg William Shakespeare.

Organizatorii evenimentului sunt Humanitas şi booktopia.ro. Cărţile vor fi donate cu sprijinul editurilor partenere: Editura Humanitas, Humanitas Fiction, Polirom, Nemira, Litera, Rao, Herald, Trei, Curtea Veche Publishing şi Vremea.

sursă foto: http://maramedia.ro

Cele mai citite

To Top