Culinar

Laptele de vacă vs. laptele de migdale

Încă din copilărie ni se spunea să bem lapte pentru a avea oase puternice şi sănătoase. Ceea ce este mai putin cunoscut  însă este că, laptele de vacă conţine anumite enzime  care sunt necesare numai viţeilor, nu şi organismului uman.  Suntem singurele specii care ajunse la maturitate consumăm laptele provenit de la alte mamifere.

Din fericire îl putem inlocuii cu laptele obţinut din migdale. Este mult mai nutritiv decât laptele de vacă, cremos, gustos şi o alternativă perfecta pentru cei care sunt  lacto-intoleranţi. În plus este un substitut perfect în zilele de post.  Pe langă numeroasele beneficii şi surse de vitamine, calciu, fier, laptele de migdale ajută la pierderea kilogramelor în plus. Are un conţinut caloric scăzut, un pahar de 250 ml având, numai 40-60 de calorii, prin comparatie cu laptele de vacă care are între 90 si 120 de calorii.

Ce este şi mai interesant este că îl puteţi obtine singuri în confortul propriei bucătării. Aveţi nevoie este un blender, migdale, curmale ( opţional), miere, vanilie (opţional) şi apa. Puneţi migdalele în apă şi lasaţi-le peste noapte. Dimineaţa puteţi prepara laptele. Adaugati în blender toate ingredientele (cantitatea de apă variază în funcţie de cât lapte vreţi să obţineţi dar şi cat de cremos)  şi mixati. După aceea strecuraţi amestecul obţinut şi voila, laptele de migdale este gata de băut.

Cele mai citite

To Top