Featured

Klaus Iohannis: Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a face din România o ţară eliberată de corupţie!

În urma adoptării Ordonanței de Urgență privind modificarea codului penal, marți noapte, de către actualul Guvern, președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe Facebook un mesaj prin care își exprimă nemulțumirea:

”Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiţiei, dreptăţii şi luptei împotriva corupţiei. Guvernul PSD şi ALDE a ignorat visul şi năzuinţele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o ţară eliberată de corupţie. Astăzi, Guvernul PSD şi ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni oneşti şi curajoşi din Justiţia română care au dovedit în ultimii ani că nimeni şi nimic nu este mai presus de lege. Guvernul PSD şi ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o ţară respectată în Europa! De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă”, a comentat acesta alegerea Guvernului de modificare a Codurilor penale, potrivit Mediafax.

Klaus Iohannis a subliniat faptul că oamenii care au votat în decembrie s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru „o legislație slăbită în domeniul anticorupției”. De asemenea, acesta consideră că obiectivul lui este acela de  a consolida statul de drept, promițând ca va face tot ce îi stă în putință pentru a elimina corupția din România.

”În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranţa unui trai mai bun, nu pentru o legislaţie slăbită în domeniul anticorupţiei. Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei României în care oamenii să-şi dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-şi dorească din nou să plece. Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esenţial. Valorile pe care se construieşte un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparţin unei majorităţi sau minorităţi de conjunctură, ci ne aparţin nouă, tuturor românilor. De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a face din România o ţară eliberată de corupţie! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru”, a mai scris preşedintele pe Facebook.

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top