Magazin

Kanal D a fost sancționat cu amendă de CNA pentru depășirea timpului dedicat publicității!

kanal d

Ultimele luni din an aduc o aglomerație a reclamelor în calupurile publicitare. La un singur post, monitorizarea CNA arată o depășire consistentă a celor 12 minute dedicate în mod legal publicității.

Postul Kanal D a fost sancționat de Consiliul Național al Audiovizualului cu suma de 15.000 de lei pentru depășirea timpului alocat publicității, în luna septembrie. Cu cât a depășit postul spațiul legal, în continuare:

Potrivit legii audiovizualului, televiziunile au voie să difuzeze cel mult 12 minute de publicitate comercială pe oră, în timp ce TVR, opt.

kanal d

CNA a constatat că postul Kanal D a depășit în septembrie timpul alocat publicității cu un total de o oră și 40 de minute. Depășirile au fost înregistrate timp de 17 zile din luna septembrie, în intervalul 18.00 – 23.00.

De menționat că, într-o oră și 40 de minute intră aproximativ 200 de reclame de câte 30 de secunde.

Reprezentantul Kanal D, Cătălin Băleanu, a prezentat în fața membrilor punctul de vedere al postului, în care se invocă, printre altele, situația dificilă a industriei de publicitate.

Piața de publicitate TV din România este și în acest an cu mult sub nivelurile înregistrate cu 7-8 ani în urmă și se împarte la mai multe posturi decât în acea perioadă de relativă normalitate, inclusiv la posturi care nu sunt licențiate în România”, a menționat reprezentantul postului.

„Pe această piață redusă valoric este foarte dificil pentru un post de anvergură să-și acopere exclusiv din publicitate costurile de funcționare. Cu toate acestea, postul Kanal D a reușit nu numai să reziste, dar și să aibă un succes important de audiență, prin eforturi financiare majore și fără a face restructurări de personal.”

„Situația aferentă lunii septembrie este un caz special și nu este reprezentativă pentru conduita postului nostru”, a mai spus reprezentantul postului.

În aceeași ședință, forul audiovizual a decis să trimită postului Antena 1 o scrisoare de atenționare pentru depășiri de puțin  peste două minute pe toată luna septembrie.

Kanal D a mai fost amendat anul acesta!

Postul de televiziune a primit din partea CNA-ului o amendă de 100.000 de lei, pentru depășiri ale timpului alocat publicității cu aproximativ șase ore în perioada februarie – decembrie 2014 (detalii, AICI).

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top