Diverse

Isterie în România, pentru un medicament pentru deparazitarea animalelor, folosit anti-COVID 19!

Ivermectina e medicamentul care a dispărut și din farmaciile din România, după ce mai mulți medici au susținut că e foarte bun împotriva COVID 19.

Folosit pentru deparazitarea animalelor, medicamentul a făcut minuni și la oameni și a ajutat la tratarea unor boli grave, înainte să apara coronavirusul în peisaj. În 2015, cei doi cercetători care l-au inventat, un japonez și un american, au primit premiul Nobel pentru el.

Chiar dacă sunt și medici care susțin că e bun pentru oameni, cei mai mulți spun că e toxic și poate cauza chiar moartea.

Plecat în SUA, medicul Ioan Alexie își tratează pacienții de COVID 19 cu ivermectina la Las Vegas și susține că rezultatele sunt foarte bune.
Într-o intervenție la Antena 3, epidemiologul Alexandru Rafila l-a contrazis. Medicamenul nu este autoziat pentru tratarea COVID 19, iar medicii care-l folosesc pot fi acuzați de malpraxis, în cazul în care un pacient moare.

„Singura utilizare acceptată pentru uz uman, în cazul Ivermectinei, vizează afecțiuni la nivelul pielii, mai precis se folosește ca unguent în tratamentul râiei sau scabiei. Să iei un medicament toxic pe o perioadă îndelungată poate să genereze probleme foarte serioase” a spus Rafila pentru Antena 3.

Totuși, Financial Times a adus în discuție Ivermectina și a scris că reduce mortalitatea cu 75 la sută și în cazurile de COVID-19. Publicația nu este, însă, una medicala, dar este de încredere, iar oamenii au început să creadă tot mai serios în acest medicament și în tratarea bolii cu el.

Medicii veterinari din România se plâng că nu mai găsesc medicamentul în farmacii, de când facebook-ul s-a umplut de anunțuri în care Ivermectina tratează oamenii de COVID 19.
Apelul lor e unul clar: să lase medicamentul în pace, ca să poată trata cățeii, caprele, vițeii și celelalte animale!

Sursă foto Internet

Nebunia cu acest medicament a început din iulie, când pe rețelele de facebook din Bolivia, Peru și Mexic s-a viralizat ideea că oamenii scapă de coronavirus, dacă îl folosesc ca tratament.

Revista ”Nature” a scris că Direcția de Sănătate Publică din Bolivia l-a folosit și a tratat 350 de mii de bolnavi de COVID 19 cu ajutorul lui.
Chiar dacă el nu e autorizat în tratamentul acestui virus.

În această lună, însuși președintele Braziliei, Bolsonaro a scris pe Facebook că acest medicament de deparazitare să fie folosit cu încredere de oameni, ca să trateze COVID-ul. El a mai spus că Ivermectina i-a ajutat pe africani să stea departe de acest virus și să aibă tot mai puține cazuri.

S-a creat o adevărată rețea „underground” și în România, legată de acest medicament și de miracolele pe care le face, numai că medicii de la noi nu-l recomandă pentru tratarea COVID și suțin că e dăunător pentru organizmul uman.

Isterie în România, pentru un medicament pentru deparazitarea animalelor, folosit anti-COVID 19!

Cele mai citite

To Top