Texte și Protexte

Ipocrizia distruge cultura și oamenii distrug prezentul

Cu câteva zile în urmă am fost să văd și să ascult o prietenă ce cânta într-un cor de tineret. Ceva drăguț și relaxant pentru o zi de weekend. Vreme frumoasă, melodii liniștitoare… ce putea fi mai plăcut? A fost un concert susținut în aer liber și de altfel prezentat de un… prezentator, evident. Tipul respectiv, din câte am înțeles, prezenta majoritatea concertelor de acest gen. Un tip angajat să-și spună textul.

 Toate bune și frumoase până la finalul concertului. Cunoașteți momentul acela când totul decurge bine, minunat și apoi o dai cu mucii-n baltă? Exact asta a făcut și domnul. Înainte de ultimul cântec și de părăsirea scenei de către cor s-a gândit că mai are de spus câteva cuvinte și de făcut câteva mulțumiri. Le-a împărțit el când încolo, când încoace ca mai apoi să spună că le mulțumește celor ce au fost prezenți acolo, alături de niște oameni buni în loc să-și piardă timpul ca cei tineri și răi prin baruri și cluburi, fumând și drogându-se. În cele din urmă a subliniat și faptul că televiziunea promovează răul și doar pe tinerii ce dăunează societății.

 Își termină omul discursul și iese frumușel, în costumul lui adorabil de pe scenă și ce credeți că face? Își aprinde plictisit o țigară. Pentru mine asta a fost cireașa de pe tort. Am așteptat să se termine concertul și alături de încă o persoană din grupul în care mă aflam am fost până la dânsul să-i aflăm adevărata părere despre ce a susținut el pe scenă. Dacă nu-i adresam o întrebare acelui om în acea seară jur că nu mai dormeam liniștită până nu uitam de existența lui. Mă rodea situația până în cele mai adânci adâncuri.

 Aparent omul nu se aștepta la această “vizită” și a intrat automat în defensivă la adresarea întrebărilor noastre. I-am explicat că ceea ce a făcut el în acel moment a fost doar să scoată ceva în lumină în defavoarea altor alegeri. NU EXISTĂ AȘA CEVA! Niciodată, dar niciodată nu compari astfel de lucruri. Nu definește tutunul gradul de bunătate dintr-o persoană. Nu este bun un om ca celălalt să fie rău sau invers. Cum poți tu, bărbat în toată firea, să tragi linie și să compari copiii? Ai împărțit populația în două și ai decis ce e rău și ce e bine.

 A susținut într-un discurs faptul că televiziunea promovează copiii răi, fumători, alcoolici, drogați și apoi s-a dat jos de pe scenă și și-a aprins țigara. L-am întrebat ce exemplu dă tinerilor când el a spus niște lucruri și părea foarte convingător ca mai apoi să-și pună ”păcatul” între cele două degete și să tragă risipind. Știți ce mi-a răspuns? Că el nu mai e tânăr, pentru el nu mai contează. Nu el e viitorul, ci noi. Timpul lui a trecut și poate lua singur deciziile corecte sau incorecte.

 Pentru tine nu mai contează? Tinerii sunt viitorul? Persoane din generația veche ne huiduiesc la orice pas. Generația tânără e călcată în picioare de concepțiile voastre proaste și de judecata voastră fără de gândire. Nu vreți să devenim ca voi dar nu ne lăsați să fim noi înșine. Vă doriți de la noi schimbarea dar ne băgați pe gât trecutul și fostul vostru mod de a trăi. Ne trageți la răspundere pentru alegerile prezente și greșite și uitați să vă priviți în oglindă și să vă aduceți aminte că suntem oameni. Atunci mi-am dat seama că din cauza persoanelor ca acest om cu care discutam atunci nu putem face un pas către schimbare. Ce exemplu ești pentru tineri când faci exact o faptă din cea pe care ai acuzat-o mai devreme? Aveți pretenții de la noi, generația nouă, dar voi nu faceți decât să ne tăiați aripile după ce am învățat să zburăm.

 După ce am ascultat câteva minute explicația pe care mi-o oferea domnul am ajuns la concluzia că fiecare se lasă condus și ghidat de principiile sale, iar acesta era un om condus în totalitate de o gândire absurdă, având drept concepții niște lucruri pe care nu era capabil să și le asume singur. Când a ajuns să-mi spună că el va fi de acord cu căsătoria între homosexuali(nu întrebați cum s-a ajuns la acest subiect) când biserica va accepta asta, am decis că mai bine plec până nu spun vreo prostie pe care aș regreta-o. Speram doar ca discutam cu un om cu o gândire liberă.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.Copyright © 2010 - 2018 Hyperflash.ro

To Top