Social

Institutul de Pneumoftiziologie deschide un compatiment de recuperare respiratorie post-Covid19

Astăzi, 17 mai a.c, managerul spitalului “Marius Nasta” din capitală, Beatrice Mahler, informează că un compartiment de recuperare respiratorie post-Covid19, cu 13 paturi, va fi deschis.

“Numărul de pacienți COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienții cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicație specifică, oxigenoterapie, exerciții fizice, educație și consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienților afectați respirator de trecerea prin COVID”, a explicat Mahler.

Potrivit Agerpres, programele de recuperare cresc calitatea vieții pacienților, ameliorează oboseala cronică specifică, dar și recuperarea funcțională a musculaturii intens epuizate ca urmare a insufiecienței prezente în formele severe și critice de boală.

Tot astăzi, redevin funcționale compartimentele de oncologie şi îngrijire paliativă.

Practic, de azi, Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” va avea 50 paturi COVID, opt paturi suspecți COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie“, a anunțat Beatrice Mahler.

Sursă foto: HotNews.ro

Institutul de Pneumoftiziologie deschide un compatiment de recuperare respiratorie post-Covid19

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top